< Terug naar het overzicht
Maritiem Museum
05.11.2022 - 12.11.2022

Maritime Week: Bezoek het Maritiem Museum en ontvang 25% korting op de entree

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen. Luister naar verhalen, bewonder topstukken uit onze vooraanstaande collectie. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar je op historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.

In de 'Offshore Experience' ga je op een uitdagende zoektocht naar nieuwe energie. Je waant je aan boord van een platform midden op zee en kilometers onder water, hier ervaar je zélf het uitdagende werk in de offshore-industrie. Bij de tentoonstelling 'De Haven' speelt de collectie, die zes eeuwen maritieme geschiedenis beslaat en volgens kenners tot de wereldtop behoort, een hoofdrol. Er zijn ruim zeventig modellen van schepen, kranen en baggermolens te zien én ongeveer honderd schilderijen en foto’s. Deze objecten geven een schitterend beeld van de ontwikkelingen van de Rotterdamse haven.

In de museumhaven vind je de hout- en metaalwerkplaatsen en de smederij waar vrijwilligers en medewerkers aan het werk zijn om de historische collectie in werkende straat te houden. De historische vloot is in de wintermaanden dicht, maar wel te bewonderen vanaf de kade en de museumsteiger. Natuurlijk kun je ook genieten van een hapje en een drankje in museumcafé ‘Het Lage Licht’. De keuken is recht door zee en zoveel mogelijk gerechten worden gemaakt van lokale en duurzame producten.

Boek je ticket online met kortingscode MMRWEEK2022 om de 25% korting te claimen. Geldig van 5 t/m 12 november.

Eerstvolgende evenementen