Scheepsbouw

In Nederland zie je ze vaak: allerlei soorten schepen in havens, op zee, rivieren en kanalen. Het ontwerp, de engineering, de bouw, reparatie en modernisering van schepen vindt plaats op scheeps- en jachtwerven.

Nederland staat erom bekend dat de scheepsbouwers hier goed zijn in het bouwen van complexe schepen. Dat wil zeggen dat het vaak om schepen gaat die iets bijzonders kunnen naast alleen maar varen. Denk aan baggerschepen, offshore-constructies of superjachten. Ook zijn de scheepsbouwers bezig met het verduurzamen van de schepen. De Nederlandse werven staat bekend om hun innovaties; verduurzaming, digitalisering, veiligheid en circulair bouwen zijn daarbij belangrijk.

Er is nog genoeg ruimte voor ontwikkelingen en vernieuwingen in de scheepsbouw. Daar kunnen ze jouw oplossingen goed bij gebruiken. Doordat schepen technisch steeds complexer worden, zijn er volop carrièrekansen voor alle technische studies in deze mooie sector. Kies je voor de scheeps- en jachtbouw, dan kies je voor een innovatieve, veelzijdige baan in een internationale omgeving, waarbij goed samenwerken heel belangrijk is.

Klik hier voor meer informatie over de scheepsbouw.
Ontdek banen en stages