Maritieme toeleveranciers

De Nederlandse maritieme technologie daagt je uit. Op elk niveau is leuk, afwisselend werk te vinden. Of het nu gaat om nieuwbouw van baggerschepen, bouwen van offshore windmolenparken of onderhoud aan containerschepen.

Heb je weleens om je heen gekeken als je bijvoorbeeld over een brug heen rijdt? Of bij de zee bent? Zowel links als rechts zie je allerlei maritieme zaken gebeuren. Schepen die varen, werven waar hard wordt gewerkt en ook maritieme toeleveranciers die bezig zijn met de spullen aan boord.

Omdat er zoveel producten en machines nodig zijn voor het bouwen en repareren van een schip, is er altijd ruimte voor stagiaires en nieuw personeel.
Ontdek banen en stages

Wist je dat er allerlei bedrijven bezig zijn met het maken van een schip? Het schip wordt meestal bij één werf gebouwd, maar uit alle omstreken van Nederland worden producten geleverd om het schip af te maken. Zoals staal, hout, maar ook motoren, schroefjes en zelfs ruitenwissers worden hier gemaakt. Daar moet je maar eens aan denken de volgende keer dan je een jachtje, binnenvaartschip, zeeboot of zeewindmolenpark ziet!
Meer over de maakindustrie