YMR, YMR 17/18

Voor het studiejaar 2017/2018 nemen vier nieuwe jongerenambassadeurs ons mee op reis binnen de maritieme sector. Door het bezoeken van maritieme bedrijven, schepen en evenementen hopen de YMR’s andere jongeren enthousiast te maken voor een opleiding en carrière binnen de maritieme sector. Lees hier meer over hun ambities, opleiding en plannen voor de toekomst:

Laura Slootweg wo-student Maritieme Techniek

Laura Slootweg (20 jaar) is, zolang ze zich kan herinneren, al op een zeilboot te vinden. De opleiding Maritieme Techniek aan de Technische Universiteit Delft was voor haar een logische volgende stap. De overgang van een catamaran naar een groot schip, heeft haar alleen maar enthousiaster gemaakt. Inmiddels ligt haar hart helemaal bij het bouwen van schepen: “Het is fascinerend dat een schip zó is opgebouwd, dat het in hoge golven grote objecten kan vervoeren. Het schip moet dan sterk genoeg zijn, maar ook flexibel genoeg.” Ze vindt het interessant hoe complexe schepen ontworpen zijn, omdat daar vaak maar één van is bedacht. “Iedere keer moet alles aan zo’n constructie opnieuw worden berekend.” In de toekomst wil ze de kennis die ze opdoet tijdens haar studie, toepassen bij het bedenken en ontwerpen van nieuwe schepen. “Het liefst wil ik iets nieuws bedenken, waardoor echt iets verandert binnen de scheepsvaart. Wat ik ga bedenken weet ik alleen nog niet…” Met haar nieuwe rol als YMR wil ze aan anderen overbrengen hoe groots de maritieme sector is. “Ik wil laten zien dat juist hier de grote uitdagingen voor de toekomst liggen!”

bekijk vlog Laura

 

YMR's op Facebook

Jachten; ze zijn groot, mooi en indrukwekkend. Misschien heb je ze deze vakantie wel gezien! Maar wist je ook dat deze jachten in Nederland bedacht en gemaakt worden?

Laura en Desiree gingen bij een Nederlands jachten ontwerpbureau langs: Feadship. Hier gingen ze op onderzoek uit om te zien hoe zo’n jacht ontworpen wordt!

Ook studeren in de maritieme sector? Zie de opleidingengids: maritimebyholland.nl/alle-maritieme-opleidingen/algemeen/
... See MoreSee Less

Als je wilt werken in de maritieme sector dan kun je veel verschillende kanten op. Wij hebben een verdeling gemaakt in in drie onderdelen: 'Maken', 'Varen' en 'Haven'. Deze week komt het laatste onderdeel aan bod!

Één van de grootste inkomsten bronnen van Nederland is de haven van Rotterdam. Maar weet jij hoe een haven te werk gaat? Bekijk de vlog om meer te weten te komen, en om te zien hoe jij er een rol in zou kunnen spelen..Ben jij benieuwd welke baan-en opleidingsmogelijkheden er zijn voor het werken in de haven? Neem dan eens een kijkje in onze opleidingengids op www.maritimeb...
... See MoreSee Less

Video image

 

Comment on Facebook

Laatste tweets