YMR, YMR 17/18

Voor het studiejaar 2017/2018 nemen vier nieuwe jongerenambassadeurs ons mee op reis binnen de maritieme sector. Door het bezoeken van maritieme bedrijven, schepen en evenementen hopen de YMR’s andere jongeren enthousiast te maken voor een opleiding en carrière binnen de maritieme sector. Lees hier meer over hun ambities, opleiding en plannen voor de toekomst:

Jelle van de Ridder hbo-student Maritieme Techniek

Jelle van de Ridder (21 jaar) is student Maritieme Techniek aan de Rotterdam Mainport University/Hogeschool Rotterdam. Hij heeft een grote passie voor duurzaamheid en wil later engineer worden bij een maritieme startup. En dan met name een startup die veel voor een duurzame wereld of het maritieme klimaat kan en wil betekenen. Hiervoor is hij al goed op weg, aangezien hij al ervaring heeft opgedaan bij C-Job Naval Architects als Junior Engineer en als stagiair bij Damen ShipRepair & Conversions. “Ik heb ontdekt hoe bijzonder het is dat onze relatief kleine maritieme sector, internationaal gezien enorm goed op de kaart staat.” Zijn persoonlijke doel tijdens het ambassadeurschap, is het slaan van bruggen tussen verschillende deelsectoren van de maritieme wereld. “Als iedereen verder kijkt dan zijn eigen sector breed is, dan is dat een groot gewin voor de maritieme industrie.” Om zijn enthousiasme over te dragen houdt hij al een tijdje het twitteraccount @MaritimebyJelle bij en heeft hij onlangs als YMR-kandidaat een mooie vlog gemaakt. “Ik heb de smaak van het YMR-schap te pakken gekregen. Ik wil nu nog meer leren over de andere maritieme sectoren.” Naast zijn passie voor de maritieme industrie heeft hij nog een grote liefde: portretschilderen!

YMR's op Facebook

Jachten; ze zijn groot, mooi en indrukwekkend. Misschien heb je ze deze vakantie wel gezien! Maar wist je ook dat deze jachten in Nederland bedacht en gemaakt worden?

Laura en Desiree gingen bij een Nederlands jachten ontwerpbureau langs: Feadship. Hier gingen ze op onderzoek uit om te zien hoe zo’n jacht ontworpen wordt!

Ook studeren in de maritieme sector? Zie de opleidingengids: maritimebyholland.nl/alle-maritieme-opleidingen/algemeen/
... See MoreSee Less

Als je wilt werken in de maritieme sector dan kun je veel verschillende kanten op. Wij hebben een verdeling gemaakt in in drie onderdelen: 'Maken', 'Varen' en 'Haven'. Deze week komt het laatste onderdeel aan bod!

Één van de grootste inkomsten bronnen van Nederland is de haven van Rotterdam. Maar weet jij hoe een haven te werk gaat? Bekijk de vlog om meer te weten te komen, en om te zien hoe jij er een rol in zou kunnen spelen..Ben jij benieuwd welke baan-en opleidingsmogelijkheden er zijn voor het werken in de haven? Neem dan eens een kijkje in onze opleidingengids op www.maritimeb...
... See MoreSee Less

Video image

 

Comment on Facebook

Laatste tweets