YMR, YMR 17/18

Voor het studiejaar 2017/2018 nemen vier nieuwe jongerenambassadeurs ons mee op reis binnen de maritieme sector. Door het bezoeken van maritieme bedrijven, schepen en evenementen hopen de YMR’s andere jongeren enthousiast te maken voor een opleiding en carrière binnen de maritieme sector. Lees hier meer over hun ambities, opleiding en plannen voor de toekomst:

Desiree Raaijman bachelor student Militaire Bedrijfswetenschappen

Desiree Raaijman (22 jaar) is opgegroeid aan het IJsselmeer en wist al vroeg dat ze op zee wilde gaan werken. Inmiddels volgt ze de opleiding tot Officier Logistieke Dienst aan het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) én de bachelor Militaire Bedrijfswetenschappen bij de Koninklijke Militaire Academie (KMA). Ze heeft al wat varende stages mogen meemaken aan boord van schepen van de Koninklijke Marine. “De band die je krijgt met mensen midden op zee ben ik nog nergens anders tegen gekomen. Ook vind ik het heerlijk om van de rust te genieten, wanneer je om je heen niets dan water ziet.” Naast het varen vindt ze ook de diversiteit van de maritieme sector interessant: “Er zijn ontzettend veel partijen binnen de maritieme sector. Ik vind het erg leuk om van al die verschillende partijen dingen te leren. Van militair tot civiel, van technisch tot logistiek, van nationaal tot internationaal.” Door haar logistieke achtergrond denkt ze ook nieuwe inzichten te kunnen bieden aan jongeren: “Waar tot nu toe veel aandacht uitgaat naar de technische kant van de maritieme sector, denk ik door het benaderen van logistiek en financieel geïnteresseerden, een geheel nieuwe doelgroep te enthousiasmeren voor de maritieme sector.”

Vlog Desiree

YMR's op Facebook

Jachten; ze zijn groot, mooi en indrukwekkend. Misschien heb je ze deze vakantie wel gezien! Maar wist je ook dat deze jachten in Nederland bedacht en gemaakt worden?

Laura en Desiree gingen bij een Nederlands jachten ontwerpbureau langs: Feadship. Hier gingen ze op onderzoek uit om te zien hoe zo’n jacht ontworpen wordt!

Ook studeren in de maritieme sector? Zie de opleidingengids: maritimebyholland.nl/alle-maritieme-opleidingen/algemeen/
... See MoreSee Less

Als je wilt werken in de maritieme sector dan kun je veel verschillende kanten op. Wij hebben een verdeling gemaakt in in drie onderdelen: 'Maken', 'Varen' en 'Haven'. Deze week komt het laatste onderdeel aan bod!

Één van de grootste inkomsten bronnen van Nederland is de haven van Rotterdam. Maar weet jij hoe een haven te werk gaat? Bekijk de vlog om meer te weten te komen, en om te zien hoe jij er een rol in zou kunnen spelen..Ben jij benieuwd welke baan-en opleidingsmogelijkheden er zijn voor het werken in de haven? Neem dan eens een kijkje in onze opleidingengids op www.maritimeb...
... See MoreSee Less

Video image

 

Comment on Facebook

Laatste tweets