YMR, YMR 17/18

Voor het studiejaar 2017/2018 nemen vier nieuwe jongerenambassadeurs ons mee op reis binnen de maritieme sector. Door het bezoeken van maritieme bedrijven, schepen en evenementen hopen de YMR’s andere jongeren enthousiast te maken voor een opleiding en carrière binnen de maritieme sector. Lees hier meer over hun ambities, opleiding en plannen voor de toekomst:

Dennis van der Meer mbo-student Scheepsbouw & Jachtbouw

Dennis van der Meer (20 jaar) is een van de jongerenambassadeurs, die dit studiejaar de maritieme sector vertegenwoordigt. Deze student Scheeps- en Jachtbouw aan het STC heeft tijdens zijn stages bij Akerboom Yacht Equipment en Mulder Design al even aan de wondere wereld van de jachtbouw mogen snuffelen. “Ik wil later echt out of the box denken als ik superjachten ga ontwerpen. Niets is onmogelijk op dat gebied. Die mentaliteit spreek mij ook aan binnen de maritieme sector.”

Voordat hij daadwerkelijk als ontwerper aan de slag gaat, kan hij al zijn enthousiasme in zijn nieuwe functie als jongerenambassadeur steken. “Ik kijk ernaar uit de verbindende schakel te zijn tussen de gevestigde maritieme orde en de jeugd die nog maar weinig van de sector weet.” Hij heeft al even aan het ambassadeurschap mogen proeven toen hij als kandidaat-YMR een vlog maakte over duurzaamheid. “Ik vind het belangrijk om te laten zien dat in de maritieme sector wel degelijk wordt nagedacht over schone milieuvriendelijke oplossingen.

YMR's op Facebook

Jachten; ze zijn groot, mooi en indrukwekkend. Misschien heb je ze deze vakantie wel gezien! Maar wist je ook dat deze jachten in Nederland bedacht en gemaakt worden?

Laura en Desiree gingen bij een Nederlands jachten ontwerpbureau langs: Feadship. Hier gingen ze op onderzoek uit om te zien hoe zo’n jacht ontworpen wordt!

Ook studeren in de maritieme sector? Zie de opleidingengids: maritimebyholland.nl/alle-maritieme-opleidingen/algemeen/
... See MoreSee Less

Als je wilt werken in de maritieme sector dan kun je veel verschillende kanten op. Wij hebben een verdeling gemaakt in in drie onderdelen: 'Maken', 'Varen' en 'Haven'. Deze week komt het laatste onderdeel aan bod!

Één van de grootste inkomsten bronnen van Nederland is de haven van Rotterdam. Maar weet jij hoe een haven te werk gaat? Bekijk de vlog om meer te weten te komen, en om te zien hoe jij er een rol in zou kunnen spelen..Ben jij benieuwd welke baan-en opleidingsmogelijkheden er zijn voor het werken in de haven? Neem dan eens een kijkje in onze opleidingengids op www.maritimeb...
... See MoreSee Less

Video image

 

Comment on Facebook

Laatste tweets