< Terug naar het overzicht
Hoornbeeck College
MBO
Rotterdam

Technicus Engineering (Werktuigbouwkunde)

In de techniekkomen we steeds meer intelligente besturingssystemen tegen. Als technicus engineering zorg je dat de ontwikkeling van machines en apparatuurop rolletjes loopt! De opleiding Technicus Engineering (Werktuigbouwkunde)is breed opgezet: je doetkennis en vaardigheden op binnen het hele spectrum vande werktuigbouwkunde. Denk aan constructieleer, verspanende techniek,mechatronicaen robotica.Hiernaast besteed jeveel aandacht aan communiceren, overleg voeren, projectmatig werken en samenwerken in een projectgroep. Je maakt een product en overlegt met klanten en leveranciers. Zijn er problemen? Die los jij op. Verantwoordelijk werk waarbij je technisch en ruimtelijk inzicht nodig hebt én logisch moet kunnen nadenken.

Vooropleidingseisen

mbo-diploma niveau 3. Je hebt ook toegang tot deze opleiding met een vmbo-diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg. Betreft het een niet-verwante doorstroom vanuit deze leerweg, dan moet je wel examen hebben afgelegd voor wiskunde of natuur- en scheikunde. Ook kun je deze opleiding volgen als je een bewijs van overgang hebt naar havo-4 of vwo-4. Ben je in het bezit van een havodiploma met wiskunde in je pakket, dan kun je de opleiding in drie jaar volgen. Je start dan in het tweede jaar en volgt een aangepast programma.

De opleiding Technicus Engineering is een topopleiding die naadloos aansluit op een technische vervolgopleiding op het hbo.
Lees meer