< Terug naar het overzicht
ROC A12
MBO
Ede

Meubelmaker / (scheeps)interieurbouwer

Je bent creatief, werkt graag met je handen en kunt goed werken in een team. Ook lever jij kwaliteit en heb je een goed gevoel voor vormgeving.

De opleiding Meubelmaker / Interieurbouwer

Je wordt met theorie en praktijk klaargestoomd voor een carrière in de meubelbranche. Je leert technische tekeningen lezen en doet kennis op over diverse houtmaterialen. Met behulp van diverse machines, gereedschappen en materialen, maak je verschillende producten. Dat kan een tafel, bed of winkelinrichting zijn. Je leert monteren, afwerken, lijmen en kitten en verschillende gereedschappen en machines bedienen. Bij het instellen en bedienen van houtbewerkingsmachines is volop aandacht voor de milieu- en Arbowetgeving. Praktijkervaring doe je op tijdens je stageperiode of bij je leerbedrijf.

Jouw carrière

Als meubelmaker/interieurbouwer kun je aan de slag bij een bedrijf in de meubel- en interieurindustrie. Dit kan een meubelfabriek zijn waar je in teamverband artikelen produceert, maar ook een exclusief meubelatelier waar je unieke producten maakt. Je werkt onder leiding van een chef die je opdrachten geeft.

Doorleren?

Na deze opleiding kun je doorstromen naar de opleiding Allround Meubelmaker/ Interieurbouwer (niveau 3).
Lees meer