Winnaars Rotterdams Havenevenement 2019 bekend

MbH

Rotterdam

11.06.2019

Tijdens de zesde editie van het Rotterdams Havenevenement zijn vanavond prijzen uitgereikt aan vijf jonge en iets minder jonge haventalenten. Het jaarlijks terugkerende evenement viert het brede scala aan opleidingen, beroepen en carrièrekansen in de Rotterdamse haven.

 

De haven van Rotterdam zit boordevol talenten die bijdragen aan het succes van de haven. Om al deze voor de haven zo belangrijke talenten in het zonnetje te zetten, zijn vandaag prijzen uitgereikt in verschillende categorieën:

Jong Haventalent

Deze winnaar van de titel Jong Haventalent is een jaar lang de ambassadeur en het rolmodel voor jong talent in de haven. De winnaar is Koen Jellema van Portbase. Hij gebruikt zowel zijn professionele als zijn persoonlijke netwerk voor zijn plan: ‘Breng de haven de campus binnen’.  De jury geeft Koen graag een platform om jonge studenten te laten kiezen voor een toekomst in de haven om samen met hem en zijn collega’s de haven toekomstbestendig te maken. De prijs is een initiatief van Jong Havenvereniging.

Havenwerker van het Jaar

Titel voor de operationeel medewerker die uitblinkt in collegialiteit, ambassadeurschap en veilig werken. De winnaar is John Steinbrecher van Barge Center Waalhaven. Hij kreeg nipt de meeste stemmen van het aanwezige publiek. De prijs is een initiatief van Deltalinqs en STC Group.

MCR-prijs

De MCR-prijs wordt door Marine Club Rotterdam uitgereikt aan de meest talentvolle laatstejaars mbo’er van STC mbo college. De winnaar is Deniz Koyuncu, allround operationeel technicus – operations. De student, die zijn opleiding volgt bij het STC mbo college Procestechniek & Maintenance in Brielle, overtuigde de jury met een losse, zelfverzekerde presentatie waar de trots op en verbondenheid met de Rotterdamse haven vanaf spatte. Een prachtige cijferlijst en positieve feedback van de docenten gaven uiteindelijk de doorslag. 

SmartPort Scriptieprijs

Prijs voor de universitaire student met de beste maritieme scriptie. De winnaar is Emma de Koning, studente aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In haar thesis met de titel Optimizing Europe-Asia container routing with transshipment, analyseert zij een mondiaal probleem. Met haar analyse om het netwerk van containertransport te verbeteren door aanpassingen in het aantal hubs (centrale overslagpunten in een distributienetwerk) in het netwerk en de routes, creëerde zij een benadering die suggereert dat netwerkoptimalisatie leidt tot een significante efficiency in het aantal schepen en in de kosten.

Beste Havenidee

Dit is de prijs voor hbo-studenten die een innovatief idee of toepassing ontwikkelen voor de maritieme sector. Het winnende idee is Piratendetectie met een drone van Dylan Dijkhuizen, vierdejaars student Maritiem Officier bij Rotterdam Mainport Institute, een samenwerkingsverband van STC Group en Hogeschool Rotterdam. Om piraten tijdig te zien is het idee van Dylan om een bekabelde drone met een 360-graden detectiemodule autonoom mee te laten vliegen boven het schip. Door de hoogte van de drone is er een groot blikveld vanuit vogelperspectief. Aan boord van het schip worden de beelden real-time geanalyseerd door een computer en wordt er alarm gegeven wanneer piraten gedetecteerd zijn. Deze oplossing is technisch haalbaar en veel goedkoper dan de huidige beveiligingsmethoden.

Over het Rotterdams Havenevenement

Het Rotterdams Havenevenement is een feest voor iedereen die werken en leren in de Rotterdamse haven een warm hart toedraagt. Het wordt georganiseerd door Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs en STC Group en mede mogelijk gemaakt door Marine Club Rotterdam, Jong Havenvereniging, SmartPort en RDM Centre of Expertise.

Evenementen
Juni 2020
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Evenementen Experiences Maritime Week Open dagen

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

This message is only visible to admins:
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException
Click here to Troubleshoot.

Klaar met jouw schoolwerk en even toe aan een nieuwe uitdaging? Dan kun je samen met Danique bootjes vouwen. En wil jij leren hoe je echte boten maakt? Bekijk dan in de opleidingsgids met welke studie je dit leert! ... See MoreSee Less

Wil jij graag de opleiding Maritiem Officier volgen maar wil je nog wat meer informatie over de studie? Meld je dan nu aan voor de online Open Dag van HZ University of Applied Sciences op vrijdag 24 april!🚢

m.facebook.com/story.php?story_fbid=2844542672320415&id=225919934182715
... See MoreSee Less

Wil jij graag de opleiding Maritiem Officier volgen maar wil je nog wat meer informatie over de studie? Meld je dan nu aan voor de online Open Dag van HZ University of Applied Sciences op vrijdag 24 april!🚢

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2844542672320415&id=225919934182715Image attachmentImage attachment

2 months ago

Young Maritime Representative

Danique pakte vanavond de pont van Rozenburg naar Maassluis. Zoals te zien gaat het werk in de maritieme sector gewoon door. De pont vaart nog en de grote containerschepen varen nog steeds de haven van Rotterdam in! ⚓️💙
#anderhalvemeterafstand #maritimebyholland @ Veerdienst Maassluis-Rozenburg
... See MoreSee Less

Danique pakte vanavond de pont van Rozenburg naar Maassluis. Zoals te zien gaat het werk in de maritieme sector gewoon door. De pont vaart nog en de grote containerschepen varen nog steeds de haven van Rotterdam in! ⚓️💙
#anderhalvemeterafstand #maritimebyholland  @ Veerdienst Maassluis-RozenburgImage attachment

De Rotterdamse haven laat in deze tijden van zich horen!! ⚓️💙

youtu.be/_iUHduWciy0
... See MoreSee Less

Video image

Comment on Facebook

Ben je benieuwd waarom een schip in zoet water dieper ligt dan in zeewater? Kijk dan dit filmpje en probeer het zelf ook thuis!🚢 ... See MoreSee Less