Vuurdoop als maritieme jongerenambassadeurs

Jelle van de Ridder

Rotterdam

15.09.2017

Tijdens de Wereldhavendagen beleefden Desiree, Laura, Dennis en ik (Jelle) de vuurdoop van ons jaar als Young Maritime Representatives (YMR’s). Nederland Maritiem Land had een druk programma opgesteld zodat wij meteen aan de slag konden om de sector te promoten tijdens de 40e editie van de Rotterdamse Wereldhavendagen. Zo hebben wij druk genetwerkt, meegedaan aan nautische demonstraties en mediaoptredens gegeven. Uiteraard hielpen wij ook bij de stand van Nederland Maritiem Land!

Promotie van de maritieme sector

Als YMR’s zetten wij ons in om jongeren te laten zien hoe leuk het is om in de maritieme sector te leren en te werken. Dit doen we met name voor (technisch geïnteresseerde) middelbare scholieren en beginnend studenten, die nog niet in aanraking zijn gekomen met deze prachtige wereld. Met allerlei filmapparatuur bij ons bezoeken we hiervoor verschillende maritieme evenementen, zoals in dit geval de Wereldhavendagen. Via social media laten wij vervolgens zien wat er zo mooi is aan de Nederlandse maritieme sector en waarom een maritieme opleiding volgen en een maritiem beroep uitoefenen zo’n goede keuze is.

Vloggen, bloggen, meemaken!

Tijdens de Wereldhavendagen hebben we enorm veel gezien en gedaan. Zo hebben we gevaren met havenbedrijven, kwamen we op radio en TV en hebben we gevaren in solarboats. Van alle activiteiten brachten we beeldmateriaal uit in de vorm van bijvoorbeeld vlogs, interviews en timelapses. Behalve dat dit heel erg leuk was om van zo dichtbij bij de activiteiten mee te maken, was het ook een vette ervaring om zo in the picture te staan en van alles verslag te doen.

Het toppunt van media-actie was tijdens ons bezoek aan de solarboats van Solar Sport One, die op dat moment met een wedstrijd bezig waren. Terwijl Desiree met haar camera op een rubberboot over het water scheerde, gaf Dennis aan het publiek uitleg over wat het betekent om YMR te zijn. Hij had zijn presentatie nog niet af of Laura en ik waren al in een solarboat geklommen om wat rondjes door het stuk haven te sprinten.

Terugblik

We kijken met zijn vieren terug op supervette Wereldhavendagen. De Rotterdamse haven en de maritieme sector hebben zich van hun beste kant laten zien en wij hebben geprobeerd dit over te brengen. In 2018 zal er weer een nieuw team van YMR’s op de Wereldhavendagen aanwezig zijn om verslag uit te brengen over het evenement. Voor ons is het echter nog maar net begonnen, er zijn nog een heleboel evenementen waar we naar toe zullen gaan!

Wil je meer weten over ons als YMR’s, of over werken en studeren in de maritieme sector? Like ons dan op facebook  of volg ons op instagram!

 

Facebook

24 hours ago

Young Maritime Representative

Vandaag zijn we op het Navingo Career Event waar veel verschillende maritieme bedrijven te bezoeken zijn en je de sector kunt beleven. Jullie zijn allemaal van harte welkom om ook naar de beurs te komen! Tot zo! ... See MoreSee Less

Ben jij geïnteresseerd in een maritieme baan en wil je meer weten over de bedrijven die jou een baan kunnen aanbieden? Kom dan donderdag 23 mei naar het Navingo Career Event in de @RDM Onderzeebootloods! Wij geven daar verschillende rondleidingen.
Via deze link vind je info over het event: www.navingocareerevent.com/nl/presentatie-young-maritime-representatives

Ook kan je ons natuurlijk aanspreken als je een nieuwe YMR wilt worden!
Kijk hier voor meer info over YMR zijn: maritimebyholland.nl/aanmelden/
... See MoreSee Less

''Mijn passie ligt bij het vertellen en fotograferen van de maritieme wereld''. 📸 Dat was voor Peter Paul van Voorst dé reden om maritieme jongerenambassadeur te worden.

Het is een perfecte manier om maritieme bedrijven te leren kennen en jouw enthousiasme op jongeren over te brengen. Meer weten? Kijk op: bit.ly/aanmeldenYMR
... See MoreSee Less

Mijn passie ligt bij het vertellen en fotograferen van de maritieme wereld. 📸 Dat was voor Peter Paul van Voorst dé reden om maritieme jongerenambassadeur te worden. 

Het is een perfecte manier om maritieme bedrijven te leren kennen en jouw enthousiasme op jongeren over te brengen. Meer weten? Kijk op: http://bit.ly/aanmeldenYMR

 

Comment on Facebook

Huub Steeghs

Load more