Vlog : Kandidaat YMR’s Jelle en Felix bekijken aquabots

MbH

Rotterdam

14.08.2017

Felix van Dieijen (23 jaar) en Jelle van de Ridder (21 jaar) zijn beiden in de race om de nieuwe YMR voor het schooljaar 2017/2018 te worden. Deze studenten Maritieme Techniek aan de Hogeschool Rotterdam hebben voor de gelegenheid een video opgenomen over maritieme innovatie, bij de RDM in Rotterdam. Hier zijn ze alles over de zogenaamde ‘aquabots’ te weten gekomen. Dit zijn kleine onbemande vaartuigen, die in de toekomst autonoom kunnen varen.

 

Volgens Jelle is autonoom varen een van de maritieme subcategorieën, waar nog veel kansen voor de toekomst liggen. Als je hem vraagt naar andere duurzame kansen voor de maritieme sector, noemt hij zo een hele lijst op: “offshore wind, ammoniak als alternatieve brandstof, trainingssimulatoren in combinatie met virtual reality.” Zijn passie ligt duidelijk bij dit onderwerp, het is dan ook niet zo gek dat hij later graag engineer wil worden bij een maritieme startup. En dan met name een startup die veel voor een duurzame wereld of het maritieme klimaat kan en wil betekenen.

Felix wil na zijn opleiding manager voor baggerprojecten, sales engineer óf transitiemanager bij een maritiem bedrijf worden. Toch overweegt hij ook om na zijn bachelor eerst nog een specifieke master te volgen. “De constante neiging naar ontwikkeling en verbetering binnen de maritieme sector is geweldig”; aldus Felix. Jelle vult aan: “Het is bijzonder dat wij de Nederlandse maritieme sector, internationaal gezien, zo enorm goed op de kaart hebben gezet.”

Beiden hebben nog nooit eerder een vlog gemaakt, toch was deze opdracht hen op het lijf geschreven. Felix: “Het was moeilijker dan gedacht, maar vooral zeer leerzaam om de vlog te maken.” Hij vindt het vooral grappig om terug te zien hoe ‘High Tech en Hands On’ dit project was. “Bij de aquabots wordt gewerkt aan echte innovatie, maar tegelijkertijd bleken snelle, praktische oplossingen ook vaak nodig. Denk bijvoorbeeld aan de provisorische kraan, waarmee de bootjes te water worden gelaten.” Het was nog even spannend of de jongens de vlog wel compleet zouden krijgen. Er was namelijk een technische storing, waardoor een van de aquabots niet kon varen. Gelukkig kwam alles echter nog op zijn pootjes terecht.

Jelle heeft de smaak van het YMR-schap tijdens de opdracht alvast te pakken gekregen: “Ik wil meer leren over de andere maritieme sub-sectoren. Op dit moment weet ik voornamelijk veel over scheepsbouw en engineering, maar het lijkt me enorm leuk om bijvoorbeeld ook meer te leren over visserij of het besturen van een schip.”

Of Jelle en Felix inderdaad verkozen worden tot YMR voor het komende studiejaar, dat is nog even spannend. Op de eerste dag van de Wereldhavendagen, wordt dit pas bekend gemaakt. Hieronder tref je de vlog die ze als kandidaat-YMR hebben gemaakt.

Facebook

Used for the like, share, comment, and reaction icons

Marijn ging mee met de Tall Ships Races 2019. Een bijzondere race in Noorwegen en Denemarken met deze grote zeilschepen. ⛵️ Hij eindigde met zijn schip als eerste! 🏆🎉

#tsrf19 #tsrb19 #tsr2019
... See MoreSee Less

2 months ago

Young Maritime Representative

... See MoreSee Less

2 months ago

Young Maritime Representative

... See MoreSee Less

Zie jij jezelf al staan op het Maritime Awards Gala? Naast de minister op een sleepboot? ⚓️ Of film jij een helikopter van de Koninklijke Marine? 🚁
Dit weekend is je LAATSTE KANS! Je hebt nog tot 9 juni om aan te melden als maritieme jongerenambassadeur 2019/2020.

Geef je snel op: bit.ly/YMR19-20
... See MoreSee Less

Zie jij jezelf al staan op het Maritime Awards Gala? Naast de minister op een sleepboot? ⚓️ Of film jij een helikopter van de Koninklijke Marine? 🚁 
Dit weekend is je LAATSTE KANS! Je hebt nog tot 9 juni om aan te melden als maritieme jongerenambassadeur 2019/2020. 

Geef je snel op: http://bit.ly/YMR19-20Image attachmentImage attachment

3 months ago

Young Maritime Representative

Vandaag zijn we op het Navingo Career Event waar veel verschillende maritieme bedrijven te bezoeken zijn en je de sector kunt beleven. Jullie zijn allemaal van harte welkom om ook naar de beurs te komen! Tot zo! ... See MoreSee Less

Load more