Vijf redenen om Young Maritime Representative te worden

Rotterdam

23.05.2017

Dus je had nog even wat extra redenen nodig om jezelf aan te melden als de nieuwe Young Maritime Representative? Speciaal voor jou heb ik (Peter Paul) vijf redenen op een rijtje gezet wat jij eraan kunt hebben!

 

  1. Professionele begeleiding

Als jongerenambassadeur kom je in een korte tijd op veel verschillende plekken en ontwikkel je kennis en kunde over skills waar je tijdens je studie geen colleges over krijgt. Denk aan mediatrainingen, social media gebruik, netwerken en ga zo maar door. Vanuit het bureau van Nederland Maritiem Land (NML) krijg je op al deze vlakken professionele begeleiding en doe je kennis op waar je je hele carrière je voordeel mee kunt doen.

  1. Professionele tools

Om alles wat je meemaakt te kunnen delen met de wereld, worden je professionele tools aangereikt. Deze tools, zoals camera’s, video-stabilisatie apparatuur, microfoontjes, etc. maken het mogelijk om alles goed vast te kunnen leggen en zo het doel te bereiken van het ambassadeurschap: jongeren laten zien hoe het is om de maritieme sector te leren en te werken.

  1. Contacten

Meer dan ooit zijn jouw contacten van groot belang. Het aantal hoogopgeleide mensen neemt toe en een van de manieren om je nog te kunnen onderscheiden is door de juiste mensen te kennen. In een jaar als jongerenambassadeur kom je op veel plekken, ontmoet je zoveel mensen van vele verschillende achtergronden, dat je een sterk netwerk opbouwt waar je over een aantal jaar gegarandeerd profijt van zult hebben.

  1. Grote leermomenten

Door het ontmoeten van zoveel mensen, leer je ook veel bij. Uit persoonlijke verhalen van anderen leer je de maritieme sector echt kennen, door interessante discussies slijp je je kennis bij van allerlei verschillende maritieme onderwerpen en door de vele ervaringen vorm je langzamerhand een duidelijker beeld van de wereld om je heen. Veel van deze ervaringen zullen je langer bijblijven dan welk college dan ook.

  1. Een kickstart van jouw maritieme carrière

Om bij een introductie te kunnen zeggen dat je jongerenambassadeur bent, maakt toch altijd iets meer los bij mensen. Het zorgt direct voor een makkelijk en uitgebreid gespreksonderwerp, om vervolgens een visitekaartje mee te kunnen geven. Tegelijkertijd kom je op plaatsen waar je normaal niet makkelijk komt en speel je jezelf in de kijker binnen het NML-netwerk en de rest van de maritieme sector. Kortom, een kickstart van je maritieme carrière!

Dit jaar heb ik de eervolle taak jongerenambassadeur te zijn voor de maritieme sector, Young Maritime Representative. Ben jij geïnspireerd door deze vijf redenen en doe je ook een maritieme studie? Kijk dan op www.maritimebyholland.nl/ymr2017 en wie weet neem jij vanaf September het van mij over!

Peter Paul (Young Maritime Representative 2016/2017)

Evenementen
Oktober 2017
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Evenementen Experiences Maritime Week Open dagen