Soufiane Touzani trapt de Wereldhavendagen af met jongeren

MbH

Rotterdam

02.08.2018

De Wereldhavendagen wordt dit jaar op een bijzondere manier geopend. Soufiane Touzani, wereldberoemd freestyle voetballer en rasechte Rotterdammer, verzorgt op geheel eigen wijze de aftrap van dit driedaagse evenement. Hij doet dit in bijzijn van een flink aantal jongeren, die op de openingsdag van de Wereldhavendagen een speciaal programma doorlopen.

 

De aftrap van de Wereldhavendagen vindt plaats op vrijdag 7 september om 10.00 uur in bijzijn van de Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb, Commandant Zeestrijdkrachten Rob Kramer en CEO van de Port of Rotterdam Allard Castelein. De handeling wordt verricht voor de hoofdtribune aan de Wilhelminakade, waar een deel van de jongeren zich verzamelt. Meteen na de aftrap verzorgt een palet aan sleepboten en andere werkvaartuigen actief in de Rotterdamse haven een demonstratie op het water.

Soufiane Touzani is een rolmodel en voorbeeld voor vele jongeren. Heeft een enorm bereik op sociale media en weet met zijn YouTube-video’s en tv-programma’s miljoenen jongeren en voetballiefhebbers te boeien. Hij laat met zijn video’s zien wat je met passie en ambitie kunt bereiken.

Die passie en ambitie hebben de 180.000 werknemers in de Rotterdamse haven ook. Leerlingen en studenten komen traditioneel op de vrijdag van de Wereldhavendagen op bezoek, om die sfeer te proeven. Het speciaal op hen afgestemde programma geeft inzicht in de kansen en carrièremogelijkheden die de haven biedt.