Peter Paul: Het jaar is doormidden!

Peter Paul van Voorst

Rotterdam

02.03.2017

Vandaag precies 6 maanden geleden stonden we op de Zr. Ms. Rotterdam en kregen van onze voorzitter en de commandant een ferme handdruk en een prachtige oorkonde om het jaar als Young Maritime Representatives goed te beginnen. Vandaag, exact halverwege het traject, neem ik graag de kans om met jullie even een helikoptervlucht te nemen over dit jaar. Allereerst door terug te blikken op het afgelopen half jaar, gevolgd door de verwachtingen voor de tweede helft van dit ambassadeurschap.

 

BYoung Maritime Representatives YMR - Nederland Maritiem Landeginnend aan 3 dagen ware vuurdoop, stapten wij van de zr. Ms. Rotterdam de wal op als verse Young Maritime Representatives. Enthousiast gingen we op de Wereldhavendagen van loodsboot naar onderzeeër, speedboot naar modelboot en van radio naar facebook live interviews. Lopend door het gebied rond de Erasmus brug, werd ons duidelijk wat het belang was van onze zojuist verkregen functie. 380.000 mensen waarvan het grootste gedeelte verassend veel nieuwe kennis opdeed van de echte maritieme sector en haar mooie bijdrage aan de Nederlandse samenleving.

Deze realisatie zette zich voort. Terwijl wij jullie op de hoogte hielden via Facebook, de nieuwe Instagram account, LinkedIn (Sharon, Douwe en Peter Paul) en Twitter, mochten we op bezoek bij bedrijven als Damen, STC-group, Loodswezen, Marin en nog vele anderen. Met foto’s, films en blogs delen we dit met alle geïnteresseerden, alles met het doel om de maritieme sector vanbinnen te laten zien. Al snel riepen we de hashtag #maritimebyholland in het leven, om de maritieme stempel die wij globaal drukken extra kracht bij te zetten in de sociale netwerken.

Na het aftrappen van de Maritime Week 2016 bij het MARIN, brak de avond aan van één van de spannendste evenementen tot nu toe: het Maritime Awards Gala. De briefing van tevoren voegde nog wat extra spanning toe aan de grote naam dat dit gala al heeft: ‘Oké zo laat begint het. Zo laat staan jullie klaar voor een fotomoment met mr. Rutte.’ Young Maritime Representatives YMR - Nederland Maritiem Land - Rutte Een fotomoment. Met de minister-president. Het is echt gebeurd. Naast dit bijzondere moment, zond ik alle belangrijke momenten live uit via de Facebook van het Maritime Awards Gala. Jort Kelder, de presentator van de avond, riep me tijdens de slotact plotseling het podium op om me vervolgens aan de tand te voelen en bevestigd te krijgen dat mijn enthousiasme voor de maritieme sector inderdaad gegrond is. Wat een avond!

De dagen gingen voorbij en ongeveer wekelijks riep het hoofdkantoor van Nederland Maritiem Land i.i.g. één van ons op om een bedrijfsbezoek af te leggen, mee te gaan naar de Tweede Kamer, op een open dag te staan of een museum expositie voor te proeven. Om te zorgen dat bij geen van ons de studie eronder leidt, wisselen we af. Professioneel begeleid op het gebied van communicatie, social media en journalistieke verslaglegging leren we elke dag iets bij.

Met een halfvolle rugzak zetten we de volgende stappen naar de komende 6 maanden. Met een aantal mooie evenementen op de agenda belooft het veel goeds. De komende paar maanden zitten Sharon en Douwe beide aan boord van hun stageschepen. Sharon vaart 4,5 maand mee aan boord van de Noordam, Holland America Line. Vanuit Auckland, Nieuw-Zeeland, zal ze vanaf de andere kant van de wereld haar ervaringen aan boord van het cruiseschip delen. Douwe is afgelopen week aan boord gestapt van de Coral Energy, Anthony Veder, om ook 4,5 maand aan boord van deze LNG-carrier vanaf de brug verslag te doen van zijn avonturen. Ik zal in Nederland blijven en blijven doen wat jullie van ons gewend zijn.

Lees je dit en denk je: ik heb een idee om de maritieme sector nog eens in het zonnetje te zetten, laat het ons zeker weten. We werken graag mee aan mooie initiatieven die laten zien dat de maritiem sector volop in beweging is, innovatief, actief en wereldwijd invloedrijk. Dank voor jullie steun tot nu toe en op naar de volgende 6 maanden!

 

 

Evenementen
Oktober 2017
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Evenementen Experiences Maritime Week Open dagen