Ontmoet pratende drone-robots Amy & Djimmy tijdens Digital Port Day!

MbH

Rotterdam

27.08.2020

Op zaterdag 5 september zet Stichting Wereldhavendagen de Rotterdamse haven in het zonnetje tijdens de Digital Port Day. De dag kent een ware primeur: liefhebbers van de haven zullen digitaal worden rondgeleid door twee heel speciale gidsen: de pratende drone-robots Amy en Djimmy.

 

Amy is intelligent, rationeel en technisch aangelegd, Djimmy is een stoer leiderstype die hunkert naar de romantiek van de haven. Daarmee is het eigentijdse duo de verpersoonlijking van de Rotterdamse haven, waar hardwerkende mensen en innovatieve technologie elkaar dagelijks aanvullen en versterken.

Stichting Wereldhavendagen ontwikkelde Amy en Djimmy in samenwerking met Rotterdam Festivals en evenementenbureau Fjuze, dat veel ervaring heeft met innovatieve inzet van technologie. De aanwezigheid van Amy en Djimmy op de Digital Port Day is uniek: nog nooit eerder werden drones voorzien van een karakter en op een dergelijke manier gebruikt op een (digitaal) evenement.

“Het unieke van drones is dat ze een nieuw perspectief laten zien van een wereld die voor ons alleen bekend is vanaf de grond,” zegt Klaas Rohde, eigenaar van Fjuze. “Voor ons zijn drones vliegende robots, waar we karakters in zien.”

“Dankzij Amy en Djimmy kunnen we een heel nieuwe kant van de Rotterdamse haven laten zien,” zegt Sabine Bruijnincx, directeur van Stichting Wereldhavendagen. “We zijn erg trots dat we dankzij de creatieve samenwerking met Fjuze en Rotterdam Festivals ons publiek een echte primeur kunnen bieden tijdens de Digital Port Day.”

Digital Port Day

De Digital Port Day is een initiatief van Stichting Wereldhavendagen. Op zaterdag 5 september bieden de website en de sociale media van de Wereldhavendagen en mediapartners Rijnmond en OPEN Rotterdam een blik in het verleden, heden en de toekomst van de Rotterdamse haven. De presentatie is in robothanden van Amy en Djimmy en ook ‘Digital Port Reporters’ van vlees en bloed Kirsten en Remco zijn te zien.

Het publiek kan de hele dag genieten van unieke vlogs, livestreams en live radio met verhalen over bijzondere en innovatieve havenbedrijven en schepen. Ook zijn er prachtige foto’s en videobeelden met hoogtepunten van de afgelopen edities van de Wereldhavendagen. De dag wordt traditioneel afgesloten met een videoregistratie van de avondshow.

Digital Port Day is op zaterdag 5 september van 10:00 tot 18:00 uur te volgen op de website van de Wereldhavendagen.

Evenementen
September 2020
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Evenementen Experiences Maritime Week Open dagen

Facebook

Used for the like, share, comment, and reaction icons

3 days ago

Young Maritime Representative

Wil jij dit schooljaar ook maritieme jongerenambassadeur worden?
Meld je aan via maritimebyholland.nl/aanmelden/
... See MoreSee Less

Wil jij dit schooljaar ook maritieme jongerenambassadeur worden?
Meld je aan via https://maritimebyholland.nl/aanmelden/

2 weeks ago

Young Maritime Representative

Voor ons is het alweer een jaar geleden dat wij tijdens de Wereldhavendagen 2019 bekend werden gemaakt als de nieuwe young maritime representatives. Wij zijn nog vol op aan het genieten van onze tijd als jongeren ambassadeurs!! Lijkt het jou nou ook super leuk jongeren enthousiast te maken voor de maritieme sector en zelf super vette ervaringen op te doen? Meld je dan aan via maritimebyholland.nl/aanmelden-ymr-2020-2021/. ... See MoreSee Less

Voor ons is het alweer een jaar geleden dat wij tijdens de Wereldhavendagen 2019 bekend werden gemaakt als de nieuwe young maritime representatives. Wij zijn nog vol op aan het genieten van onze tijd als jongeren ambassadeurs!!  Lijkt het jou nou ook super leuk jongeren enthousiast te maken voor de maritieme sector en zelf super vette ervaringen op te doen? Meld je dan aan via https://maritimebyholland.nl/aanmelden-ymr-2020-2021/.

Ik (Jesper) ben sinds afgelopen dinsdag aan boord van de MV Fairmaster van Jumbo als stagiaire. Ik heb hier heel lang naar uitgekeken omdat ik dan eindelijk de lessen van school kan gaan toepassen in de praktijk. Eindelijk kan ik gaan beleven hoe het leven op zee eraan toe gaat en hoe het is om zware lading te laden, vervoeren en te lossen. Door Covid-19 is alles net wat anders dan normaal maar alle voorzorgsmaatregelen worden getroffen die nodig zijn, zoals vooraf laten testen. Ondanks dat ga ik met heel veel plezier beginnen aan deze periode van 5 maanden!! ... See MoreSee Less

Ik (Jesper) ben sinds afgelopen dinsdag aan boord van de MV Fairmaster van Jumbo als stagiaire. Ik heb hier heel lang naar uitgekeken omdat ik dan eindelijk de lessen van school kan gaan toepassen in de praktijk. Eindelijk kan ik gaan beleven hoe het leven op zee eraan toe gaat en hoe het is om zware lading te laden, vervoeren en te lossen. Door Covid-19 is alles net wat anders dan normaal maar alle voorzorgsmaatregelen worden getroffen die nodig zijn, zoals vooraf laten testen. Ondanks dat ga ik met heel veel plezier beginnen aan deze periode van 5 maanden!!Image attachment

Comment on Facebook 520378391379629_3330415033709270

Een goede raad: niet alleen uitvoeren wat opgedragen zal worden, ook tijd nemen om te snuffelen in alle manuals ook al is dat maar een uurtje per dag ; over 5 maanden weet je dan weliswaar niet alles maar weet je wel waar je het kunt opzoeken indien nodig.

Succes

De Wereldhavendagen gaan dit jaar helaas niet door zoals we normaal gesproken gewend zijn, maar toch wil je het dit jaar niet missen! Op 5 september is het Digital Port Day en is er volop aandacht voor het verleden, heden en de toekomst van de Rotterdamse haven. Dit kun je volgen door de social media kanalen van de Wereldhavendagen goed in de gaten te houden!
Ook brengen ze de haven naar de scholen toe, vanaf 4 september. Door gastlessen, havenbelevingen en lespakketten. Super leuk! Hoe ga jij de Wereldhavendagen dit jaar beleven? Lees hier meer: wereldhavendagen.nl/
Wereldhavendagen Rotterdam
... See MoreSee Less

De Wereldhavendagen gaan dit jaar helaas niet door zoals we normaal gesproken gewend zijn, maar toch wil je het dit jaar niet missen! Op 5 september is het Digital Port Day en is er volop aandacht voor het verleden, heden en de toekomst van de Rotterdamse haven. Dit kun je volgen door de social media kanalen van de Wereldhavendagen goed in de gaten te houden!
Ook brengen ze de haven naar de scholen toe, vanaf 4 september. Door gastlessen, havenbelevingen en lespakketten. Super leuk! Hoe ga jij de Wereldhavendagen dit jaar beleven? Lees hier meer: https://wereldhavendagen.nl/
Wereldhavendagen Rotterdam

Ga jij of ken je iemand die komend jaar zijn profielwerkstuk gaat maken met een maritiem onderwerp? Geef je dan op voor de Maritime & Mainport Profielwedstrijd. Ga daarvoor naar www.profielwerkstukkenwedstrijd.nl voor meer informatie hoe je mee kan doen en schrijf jezelf in! ... See MoreSee Less

Load more