Meevaarweekend 2019 een succes

MbH

Nederland

02.07.2019

Van meevaren op een zeilboot, leren motorboot varen tot aan suppen en sloeproeien. Op meer dan 60 locaties door het hele land vonden op 15 en 16 juni jl. activiteiten plaats gekoppeld aan het Meevaarweekend. Het motto was: Nederland is een waterland en het water is voor iedereen. Het Meevaarweekend is een initiatief vanuit de campagne Welkom op het water door HISWA Vereniging in samenwerking met het Watersportverbond. De eerste editie van het Meeweekend was een succes. De organisatie kijk uit naar een volgende editie met nog meer deelnemers.

 

Zaterdag 15 juni ging in Almere het allereerste landelijke Meevaarweekend onder veel gespetter en gejoel van start. Tientallen kinderen gingen het water op. Wethouder Maaike Veeningen (o.a. recreatie en toerisme) gaf in de ochtend het startsein.

Tien gelukkigen kregen zondag 16 juni les in het suppen van zanger Tim Douwsma. Ze waren welkom op de SUP-school van Tim’s vriendin Elske bij De Leyen. Samen met de populaire zanger gingen zij het water op. “Het was een heerlijke dag! En suppen is best pittig, het ziet er zo eenvoudig uit, maar het is echt een totale workout. Ik ga het zeker weer doen,” aldus een van de winnaars van de Meevaaractie met Tim Douwsma. Het suppen kreeg veel aandacht van de media. Zo waren diverse fotografen en filmploegen aanwezig.

Natuurlijk waren er tijdens het Meevaarweekend nog veel meer wateractiviteiten te doen. Watersporters, watersportondernemers en watersportverenigingen namen mensen die nog onbekend zijn met watersport en -recreatie mee in hun wereld.

Het water herontdekken

“Het is hoog tijd dat Nederland het water herontdekt”, aldus Geert Dijks, directeur HISWA Vereniging. “Nederland is een waterland en het water biedt alles waar we in ons drukke bestaan behoefte aan hebben: beweging, ontspanning en plezier. En het mooie is: het water is van en voor ons allemaal. Met de campagne Welkom op het water zetten we watersport- en recreatie weer op de kaart. Het Meevaarweekend is een bijzondere actie in dit kader. Niet alleen bedrijven en verenigingen zetten hun deur open, maar ook watersporters zelf delen maar al te graag hun passie met een ander.” De organisatie maakt zich op voor de editie van volgend jaar. Ideeën zijn welkom.

Facebook

Used for the like, share, comment, and reaction icons

Tijdens de Wereldhavendagen zijn wij officieel bekendgemaakt als Young Maritime Representatives. Kijk snel naar de aftermovie voor onze gave avonturen en maak kennis met ons!! 🎥
#wereldhavendagen2019
#maritimebyholland
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Super filmpje.

Ziet er goed uit Daan Horstmeier

1 week ago

Young Maritime Representative

... See MoreSee Less

Wij zijn Jesper, Danique en Bas, de maritieme jongerenambassadeurs van 2019/2020. Wij hebben mega veel zin om jullie dit jaar mee te nemen in onze maritieme avonturen!! #maritimebyholland #wereldhavendagen2019 ... See MoreSee Less

Wij zijn Jesper, Danique en Bas, de maritieme jongerenambassadeurs van 2019/2020. Wij hebben mega veel zin om jullie dit jaar mee te nemen in onze maritieme avonturen!! #maritimebyholland #wereldhavendagen2019

Comment on Facebook

Een heel leuk jaar gewenst,sucses.

Jesper Poppe goed bezig 😊💪🏻

Load more