Maritime by… Bas, Danique en Jesper in oktober

MbH

Rotterdam

12.11.2019

Elke maand gaan de Young Maritime Representatives op pad naar allerlei activiteiten, evenementen en beurzen. Natuurlijk zijn al deze uitstapjes te volgen via Instagram en Facebook, maar ook via de website geven we maandelijks een update. Lees hier waar de YMR’s zijn geweest in oktober en wat ze daar hebben gedaan.

Kennismaken met maritieme organisaties

Zoals misschien wel bekend is Nederland Maritiem Land het afgelopen jaar verhuisd van de 15e naar de 14e etage in het Willemswerf gebouw. Om dit samen met de andere maritieme organisaties op de 14e verdieping te vieren en vooral om ze ook beter te leren kennen, organiseerden we gezamenlijk een borrel. Ook een leuk moment voor de YMR’s om in contact te komen met de gehele sector. Zo konden ze praten met NMT (Netherlands Maritime Technology), KVNR (Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Reders), IRO (Association of Dutch Suppliers in the Oil and Gas Industry and Offshore Renewable Industry) en COVA (Centraal Orgaan Voorraadvorming Aardolieproducten).

Offshore Energy

Op Offshore Energy hebben de YMR’s weer van alles gezien en geleerd. Op de beursvloer werd maar weer eens goed duidelijk dat de offshore een vernieuwende sector is waar op dit moment veel veranderd. Zo kwamen we hoogwerkers tegen, baggerschepen, windmolens, innovatieve schepen die de windmolens kunnen plaatsen en nog veel meer. Gave en uitdagende carrièreperspectieven genoeg! Tijdens de één-op-één gesprekken met Young Professionals bleek dat zij het erg interessant vonden dat er zo veel verschillende carrière mogelijkheden zijn in de offshore sector.

Duurzame Tour

Op 10 oktober vond de duurzame tour plaats. Jesper is mee geweest naar drie rederijen (Jumbo Maritime, Van Oord en Vertom), om te luisteren naar innovatieve ideeën van maritieme toeleveranciers om schepen duurzamer te maken. Wil je hier meer over weten? Jesper hier een interessante blog over geschreven, die kun je hier lezen.

Skoon Global Launch

Op 14 oktober onthulde Skoon (opgericht door oud-YMR Peter-Paul) niet alleen een aanhanger met daarin een elektrische batterij, maar ook de Skoon Cloud. Met dit online deelplatform komen vraag en aanbod van (grootschalige) mobiele batterijen samen. Het wordt op deze manier makkelijker gemaakt voor bedrijven om een dag, week of maand een elektrische batterij te huren. Het platform verhoogt het gebruiksgemak voor aanbieder en eindgebruiker, de toegankelijkheid en rendabele exploitatie van mobiele energie. Deze online marktplaats levert een tastbare, meetbare en reële bijdrage aan het versnellen van de energietransitie. Danique was bij deze onthulling en heeft alles vastgelegd op Instagram.

ECSA – Maritime Growth Plan presentatie in Brussel

Op 28 oktober werd aan vertegenwoordigers van de EU-lidstaten, ambtenaren van de Commissie, medewerkers van leden van het EP en medewerkers van de leden van ECSA het Maritime Growth Plan gepresenteerd. Hierin wordt onder andere benadrukt dat de maritieme sector te weinig bekend is bij jongeren en dat hier iets aan gedaan moet worden. Jesper was uitgenodigd om hier een presentatie te houden over zijn rol als Young Maritime Representative. Na afloop kreeg hij uit verschillende hoeken te horen dat andere landen en organisaties interesse hebben in het inzetten van maritieme jongerenambassadeurs in het eigen land. 

November

Benieuwd naar wat er op de agenda staat in november? In ieder geval het Maritime Awards Gala, Europort, TKI en METSTRADE. Lees begin december weer een samenvatting van de activiteiten, of volg de YMR’s op Facebook en Instagram om meteen van alles op de hoogte te zijn!

Evenementen
Januari 2020
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Evenementen Experiences Maritime Week Open dagen

Facebook

Used for the like, share, comment, and reaction icons

Ben je thuis? Op vakantie? Of vaar je deze feestdagen? Laat het ons weten! Wij wensen jullie, waar dan ook, prettige en fijne kerstdagen toe🎄⚓❤

#maritimebyholland #merrychristmas
... See MoreSee Less

Ben je thuis? Op vakantie? Of vaar je deze feestdagen? Laat het ons weten! Wij wensen jullie, waar dan ook, prettige en fijne kerstdagen toe🎄⚓❤

#maritimebyholland #merrychristmas

Comment on Facebook

Jullie ook fijne dagen

1 month ago

Young Maritime Representative

Gister vond de mbo Maritime Delta Student Challenge 2019 plaats. Hier gingen 130 technische mbo studenten aan de slag met praktische challenges van de maritieme bedrijven: Feadship, Van der Leun , Damen en Oceanco. Daan Horstmeier mocht gister met een presentatie deze leuke en uitdagende student challenge openen! ... See MoreSee Less

Ben jij benieuwd hoe het is om in de haven te werken? Klink dan op deze link om te kijken hoe containers worden vast gezet aan boord van schepen!

m.youtube.com/watch?v=g7ceJy49L_4&feature=youtu.be
... See MoreSee Less

Video image

Comment on Facebook

Als stuurman leer je niet alleen veilig het schip varen, maar ook bijvoorbeeld de basis van het lassen. Zodat je later aan boord ook van alles kan maken en vastzetten. Wat zou jij willen leren?💥 ... See MoreSee Less

Als stuurman leer je niet alleen veilig het schip varen, maar ook bijvoorbeeld de basis van het lassen. Zodat je later aan boord ook van alles kan maken en vastzetten. Wat zou jij willen leren?💥

Vandaag was ik(Danique Horstmeier) aanwezig bij de NIDV Exhibition Defence & Security. Een beurs helemaal gerelateerd aan defensie.
#maritimebyholland
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Gave foto’s van de Interceptor Esther De Haas Degenkamp Matthew de Haas Helaas kon ik zelf niet jullie nieuwe aanwinst komen aanschouwen maar dat komt vast nog wel een keertje

Load more