Maritime by… Bas, Danique en Jesper in oktober

MbH

Rotterdam

12.11.2019

Elke maand gaan de Young Maritime Representatives op pad naar allerlei activiteiten, evenementen en beurzen. Natuurlijk zijn al deze uitstapjes te volgen via Instagram en Facebook, maar ook via de website geven we maandelijks een update. Lees hier waar de YMR’s zijn geweest in oktober en wat ze daar hebben gedaan.

Kennismaken met maritieme organisaties

Zoals misschien wel bekend is Nederland Maritiem Land het afgelopen jaar verhuisd van de 15e naar de 14e etage in het Willemswerf gebouw. Om dit samen met de andere maritieme organisaties op de 14e verdieping te vieren en vooral om ze ook beter te leren kennen, organiseerden we gezamenlijk een borrel. Ook een leuk moment voor de YMR’s om in contact te komen met de gehele sector. Zo konden ze praten met NMT (Netherlands Maritime Technology), KVNR (Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Reders), IRO (Association of Dutch Suppliers in the Oil and Gas Industry and Offshore Renewable Industry) en COVA (Centraal Orgaan Voorraadvorming Aardolieproducten).

Offshore Energy

Op Offshore Energy hebben de YMR’s weer van alles gezien en geleerd. Op de beursvloer werd maar weer eens goed duidelijk dat de offshore een vernieuwende sector is waar op dit moment veel veranderd. Zo kwamen we hoogwerkers tegen, baggerschepen, windmolens, innovatieve schepen die de windmolens kunnen plaatsen en nog veel meer. Gave en uitdagende carrièreperspectieven genoeg! Tijdens de één-op-één gesprekken met Young Professionals bleek dat zij het erg interessant vonden dat er zo veel verschillende carrière mogelijkheden zijn in de offshore sector.

Duurzame Tour

Op 10 oktober vond de duurzame tour plaats. Jesper is mee geweest naar drie rederijen (Jumbo Maritime, Van Oord en Vertom), om te luisteren naar innovatieve ideeën van maritieme toeleveranciers om schepen duurzamer te maken. Wil je hier meer over weten? Jesper hier een interessante blog over geschreven, die kun je hier lezen.

Skoon Global Launch

Op 14 oktober onthulde Skoon (opgericht door oud-YMR Peter-Paul) niet alleen een aanhanger met daarin een elektrische batterij, maar ook de Skoon Cloud. Met dit online deelplatform komen vraag en aanbod van (grootschalige) mobiele batterijen samen. Het wordt op deze manier makkelijker gemaakt voor bedrijven om een dag, week of maand een elektrische batterij te huren. Het platform verhoogt het gebruiksgemak voor aanbieder en eindgebruiker, de toegankelijkheid en rendabele exploitatie van mobiele energie. Deze online marktplaats levert een tastbare, meetbare en reële bijdrage aan het versnellen van de energietransitie. Danique was bij deze onthulling en heeft alles vastgelegd op Instagram.

ECSA – Maritime Growth Plan presentatie in Brussel

Op 28 oktober werd aan vertegenwoordigers van de EU-lidstaten, ambtenaren van de Commissie, medewerkers van leden van het EP en medewerkers van de leden van ECSA het Maritime Growth Plan gepresenteerd. Hierin wordt onder andere benadrukt dat de maritieme sector te weinig bekend is bij jongeren en dat hier iets aan gedaan moet worden. Jesper was uitgenodigd om hier een presentatie te houden over zijn rol als Young Maritime Representative. Na afloop kreeg hij uit verschillende hoeken te horen dat andere landen en organisaties interesse hebben in het inzetten van maritieme jongerenambassadeurs in het eigen land. 

November

Benieuwd naar wat er op de agenda staat in november? In ieder geval het Maritime Awards Gala, Europort, TKI en METSTRADE. Lees begin december weer een samenvatting van de activiteiten, of volg de YMR’s op Facebook en Instagram om meteen van alles op de hoogte te zijn!

Evenementen
September 2020
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Evenementen Experiences Maritime Week Open dagen

Facebook

Used for the like, share, comment, and reaction icons

3 days ago

Young Maritime Representative

Wil jij dit schooljaar ook maritieme jongerenambassadeur worden?
Meld je aan via maritimebyholland.nl/aanmelden/
... See MoreSee Less

Wil jij dit schooljaar ook maritieme jongerenambassadeur worden?
Meld je aan via https://maritimebyholland.nl/aanmelden/

2 weeks ago

Young Maritime Representative

Voor ons is het alweer een jaar geleden dat wij tijdens de Wereldhavendagen 2019 bekend werden gemaakt als de nieuwe young maritime representatives. Wij zijn nog vol op aan het genieten van onze tijd als jongeren ambassadeurs!! Lijkt het jou nou ook super leuk jongeren enthousiast te maken voor de maritieme sector en zelf super vette ervaringen op te doen? Meld je dan aan via maritimebyholland.nl/aanmelden-ymr-2020-2021/. ... See MoreSee Less

Voor ons is het alweer een jaar geleden dat wij tijdens de Wereldhavendagen 2019 bekend werden gemaakt als de nieuwe young maritime representatives. Wij zijn nog vol op aan het genieten van onze tijd als jongeren ambassadeurs!!  Lijkt het jou nou ook super leuk jongeren enthousiast te maken voor de maritieme sector en zelf super vette ervaringen op te doen? Meld je dan aan via https://maritimebyholland.nl/aanmelden-ymr-2020-2021/.

Ik (Jesper) ben sinds afgelopen dinsdag aan boord van de MV Fairmaster van Jumbo als stagiaire. Ik heb hier heel lang naar uitgekeken omdat ik dan eindelijk de lessen van school kan gaan toepassen in de praktijk. Eindelijk kan ik gaan beleven hoe het leven op zee eraan toe gaat en hoe het is om zware lading te laden, vervoeren en te lossen. Door Covid-19 is alles net wat anders dan normaal maar alle voorzorgsmaatregelen worden getroffen die nodig zijn, zoals vooraf laten testen. Ondanks dat ga ik met heel veel plezier beginnen aan deze periode van 5 maanden!! ... See MoreSee Less

Ik (Jesper) ben sinds afgelopen dinsdag aan boord van de MV Fairmaster van Jumbo als stagiaire. Ik heb hier heel lang naar uitgekeken omdat ik dan eindelijk de lessen van school kan gaan toepassen in de praktijk. Eindelijk kan ik gaan beleven hoe het leven op zee eraan toe gaat en hoe het is om zware lading te laden, vervoeren en te lossen. Door Covid-19 is alles net wat anders dan normaal maar alle voorzorgsmaatregelen worden getroffen die nodig zijn, zoals vooraf laten testen. Ondanks dat ga ik met heel veel plezier beginnen aan deze periode van 5 maanden!!Image attachment

Comment on Facebook 520378391379629_3330415033709270

Een goede raad: niet alleen uitvoeren wat opgedragen zal worden, ook tijd nemen om te snuffelen in alle manuals ook al is dat maar een uurtje per dag ; over 5 maanden weet je dan weliswaar niet alles maar weet je wel waar je het kunt opzoeken indien nodig.

Succes

De Wereldhavendagen gaan dit jaar helaas niet door zoals we normaal gesproken gewend zijn, maar toch wil je het dit jaar niet missen! Op 5 september is het Digital Port Day en is er volop aandacht voor het verleden, heden en de toekomst van de Rotterdamse haven. Dit kun je volgen door de social media kanalen van de Wereldhavendagen goed in de gaten te houden!
Ook brengen ze de haven naar de scholen toe, vanaf 4 september. Door gastlessen, havenbelevingen en lespakketten. Super leuk! Hoe ga jij de Wereldhavendagen dit jaar beleven? Lees hier meer: wereldhavendagen.nl/
Wereldhavendagen Rotterdam
... See MoreSee Less

De Wereldhavendagen gaan dit jaar helaas niet door zoals we normaal gesproken gewend zijn, maar toch wil je het dit jaar niet missen! Op 5 september is het Digital Port Day en is er volop aandacht voor het verleden, heden en de toekomst van de Rotterdamse haven. Dit kun je volgen door de social media kanalen van de Wereldhavendagen goed in de gaten te houden!
Ook brengen ze de haven naar de scholen toe, vanaf 4 september. Door gastlessen, havenbelevingen en lespakketten. Super leuk! Hoe ga jij de Wereldhavendagen dit jaar beleven? Lees hier meer: https://wereldhavendagen.nl/
Wereldhavendagen Rotterdam

Ga jij of ken je iemand die komend jaar zijn profielwerkstuk gaat maken met een maritiem onderwerp? Geef je dan op voor de Maritime & Mainport Profielwedstrijd. Ga daarvoor naar www.profielwerkstukkenwedstrijd.nl voor meer informatie hoe je mee kan doen en schrijf jezelf in! ... See MoreSee Less

Load more