Maritime by… Bas, Danique en Jesper in oktober

MbH

Rotterdam

12.11.2019

Elke maand gaan de Young Maritime Representatives op pad naar allerlei activiteiten, evenementen en beurzen. Natuurlijk zijn al deze uitstapjes te volgen via Instagram en Facebook, maar ook via de website geven we maandelijks een update. Lees hier waar de YMR’s zijn geweest in oktober en wat ze daar hebben gedaan.

Kennismaken met maritieme organisaties

Zoals misschien wel bekend is Nederland Maritiem Land het afgelopen jaar verhuisd van de 15e naar de 14e etage in het Willemswerf gebouw. Om dit samen met de andere maritieme organisaties op de 14e verdieping te vieren en vooral om ze ook beter te leren kennen, organiseerden we gezamenlijk een borrel. Ook een leuk moment voor de YMR’s om in contact te komen met de gehele sector. Zo konden ze praten met NMT (Netherlands Maritime Technology), KVNR (Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Reders), IRO (Association of Dutch Suppliers in the Oil and Gas Industry and Offshore Renewable Industry) en COVA (Centraal Orgaan Voorraadvorming Aardolieproducten).

Offshore Energy

Op Offshore Energy hebben de YMR’s weer van alles gezien en geleerd. Op de beursvloer werd maar weer eens goed duidelijk dat de offshore een vernieuwende sector is waar op dit moment veel veranderd. Zo kwamen we hoogwerkers tegen, baggerschepen, windmolens, innovatieve schepen die de windmolens kunnen plaatsen en nog veel meer. Gave en uitdagende carrièreperspectieven genoeg! Tijdens de één-op-één gesprekken met Young Professionals bleek dat zij het erg interessant vonden dat er zo veel verschillende carrière mogelijkheden zijn in de offshore sector.

Duurzame Tour

Op 10 oktober vond de duurzame tour plaats. Jesper is mee geweest naar drie rederijen (Jumbo Maritime, Van Oord en Vertom), om te luisteren naar innovatieve ideeën van maritieme toeleveranciers om schepen duurzamer te maken. Wil je hier meer over weten? Jesper hier een interessante blog over geschreven, die kun je hier lezen.

Skoon Global Launch

Op 14 oktober onthulde Skoon (opgericht door oud-YMR Peter-Paul) niet alleen een aanhanger met daarin een elektrische batterij, maar ook de Skoon Cloud. Met dit online deelplatform komen vraag en aanbod van (grootschalige) mobiele batterijen samen. Het wordt op deze manier makkelijker gemaakt voor bedrijven om een dag, week of maand een elektrische batterij te huren. Het platform verhoogt het gebruiksgemak voor aanbieder en eindgebruiker, de toegankelijkheid en rendabele exploitatie van mobiele energie. Deze online marktplaats levert een tastbare, meetbare en reële bijdrage aan het versnellen van de energietransitie. Danique was bij deze onthulling en heeft alles vastgelegd op Instagram.

ECSA – Maritime Growth Plan presentatie in Brussel

Op 28 oktober werd aan vertegenwoordigers van de EU-lidstaten, ambtenaren van de Commissie, medewerkers van leden van het EP en medewerkers van de leden van ECSA het Maritime Growth Plan gepresenteerd. Hierin wordt onder andere benadrukt dat de maritieme sector te weinig bekend is bij jongeren en dat hier iets aan gedaan moet worden. Jesper was uitgenodigd om hier een presentatie te houden over zijn rol als Young Maritime Representative. Na afloop kreeg hij uit verschillende hoeken te horen dat andere landen en organisaties interesse hebben in het inzetten van maritieme jongerenambassadeurs in het eigen land. 

November

Benieuwd naar wat er op de agenda staat in november? In ieder geval het Maritime Awards Gala, Europort, TKI en METSTRADE. Lees begin december weer een samenvatting van de activiteiten, of volg de YMR’s op Facebook en Instagram om meteen van alles op de hoogte te zijn!

Evenementen
Februari 2020
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Evenementen Experiences Maritime Week Open dagen

Facebook

Used for the like, share, comment, and reaction icons

3 days ago

Young Maritime Representative

Ook wanneer het slecht weer is, blijft het leven doorgaan in de maritieme sector!🌊
#maritimebyholland #slechtweer @ Vlissingen, Netherlands
... See MoreSee Less

Ook wanneer het slecht weer is, blijft het leven doorgaan in de maritieme sector!🌊
#maritimebyholland #slechtweer  @ Vlissingen, NetherlandsImage attachment

Studiegenootjes van Danique hebben afgelopen half jaar een modelzeiljacht ontworpen om daarmee mee te doen aan een race. Ze zijn begonnen met het ontwerpen van het model in computerprogramma’s, daarna zijn ze 4 weken bezig geweest met het bouwen van het zeilbootje.
Op het filmpje is te zien hoe ze op de TU Delft bezig zijn met het bouwen en testvaren van de modelzeilbootjes in een sleeptank van de universiteit. Op het einde van het filmpje is de wedstrijd te zien bij het onderzoeksinstituut Marin, het bootje wat als eerst over de finish was in verschillende parcours won de wedstrijd!
#maritimebyholland #marin
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Daan Horstmeier wanneer ontwerp jij een hyper zuinige boot?

Oproep ❗️: Zit jij op de middelbare school en lijkt het je super leuk als wij als drie YMR’s een leuke gastles komen geven over de maritieme wereld en over welke soort opleidingen er zijn? Of bent u ouder en zou u het leuk vinden als uw kinderen op de basisschool of de middelbare school meer te weten komen over de maritieme wereld? Wij zouden het heel gaaf vinden om onze verhalen te komen vertellen dus laat het ons dan alsjeblieft weten!!
#maritimebyholland
... See MoreSee Less

Oproep ❗️: Zit jij op de middelbare school en lijkt het je super leuk als wij als drie YMR’s een leuke gastles komen geven over de maritieme wereld en over welke soort opleidingen er zijn? Of bent u ouder en zou u het leuk vinden als uw kinderen op de basisschool of de middelbare school meer te weten komen over de maritieme wereld? Wij zouden het heel gaaf vinden om onze verhalen te komen vertellen dus laat het ons dan alsjeblieft weten!! 
#maritimebyholland

Comment on Facebook

Zeebenen in de klas...

Goed bezig Daan Horstmeier en YMR’s

Voor mijn opleiding Maritiem Officier heb ik (Jesper) de training Basic Safety gevolgd. Tijdens deze training hebben wij geleerd wat te doen bij een noodgeval zoals brand of het schip verlaten. Door oefeningen te doen zoals de weg zoeken in ruimtes vol rook, met een luchtfles op je rug. Deze dagen waren naast leerzaam ook heel leuk om mee te maken!
#maritiem #maritiemofficier #training
... See MoreSee Less

2 weeks ago

Young Maritime Representative

Ymr bas was aan boord op zijn werkplek op een binnenvaartschip in de volkerak sluis. Dit is het grootste sluizencomplex van europa. Sluizen worden gebruikt om hoogteverschillen van water te overbruggen,maar ook om zoet en zout water te scheiden. De ene kant van de sluis is dan dus zoet water en de andere zout water. #binnenvaart @ Volkeraksluizen ... See MoreSee Less

Ymr bas was aan boord op zijn werkplek op een binnenvaartschip in de volkerak sluis. Dit is het grootste sluizencomplex van europa. Sluizen worden gebruikt om hoogteverschillen van water te overbruggen,maar ook om zoet en zout water te scheiden. De ene kant van de sluis is dan dus zoet water en de andere zout water. #binnenvaart  @ VolkeraksluizenImage attachmentImage attachment

Comment on Facebook

Sorry volgens mij ben je in de war. De Krammersluizen hebben deze kering van zoet na zout en de volkeraksluizen niet.

Load more