Is de maritieme sector iets voor jou om in te leren en te werken?

MbH

Nederland

27.09.2019

Zit je in je laatste jaar van de middelbare school en heb je nog geen idee wat je wilt studeren? Misschien is een maritieme opleiding wel iets voor jou! Bezoek dan een van de maritieme open dagen in jouw regio. Op de jongerenwebsite van NML staat een kalender met alle maritieme open dagen van scholen door heel Nederland op mbo-, hbo,- en wo-niveau.  

 
Naast de open dagen die scholen zelf organiseren, worden er vier landelijke studiekeuzebeurzen georganiseerd in de steden Rotterdam, Utrecht, Zwolle en Eindhoven.
Maritieme scholen zoals ROC Friese Poort, Scalda en het Scheepvaart en Transport College (STC) zijn aanwezig op de beurzen om jongeren zoals jij te overtuigen voor een maritieme opleiding. Daarnaast kan je een studiekeuze-sessie bijwonen of een 1-op-1 gesprek voeren met een studiecoach.

Scholen bieden naast open dagen ook proefstuderen en meeloopdagen aan. Hier vind je ook data van in de kalender.

 

bekijk maritieme open dagen en studiebeurzen

Als je na het bezoeken van een studiebeurs of open dag er nog niet helemaal uit bent welke studie je wilt volgen, neem dan nog eens een kijkje in onze eigen opleidingengids.

bekijk de opleidingengids

Evenementen
December 2019
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Evenementen Experiences Maritime Week Open dagen

Facebook

Used for the like, share, comment, and reaction icons

Als stuurman leer je niet alleen veilig het schip varen, maar ook bijvoorbeeld de basis van het lassen. Zodat je later aan boord ook van alles kan maken en vastzetten. Wat zou jij willen leren?💥 ... See MoreSee Less

Als stuurman leer je niet alleen veilig het schip varen, maar ook bijvoorbeeld de basis van het lassen. Zodat je later aan boord ook van alles kan maken en vastzetten. Wat zou jij willen leren?💥

Vandaag was ik(Danique Horstmeier) aanwezig bij de NIDV Exhibition Defence & Security. Een beurs helemaal gerelateerd aan defensie.
#maritimebyholland
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Gave foto’s van de Interceptor Esther De Haas Degenkamp Matthew de Haas Helaas kon ik zelf niet jullie nieuwe aanwinst komen aanschouwen maar dat komt vast nog wel een keertje

1 week ago

Young Maritime Representative

... See MoreSee Less

2 weeks ago

Young Maritime Representative

Vandaag waren Danique en Jesper te gast bij het distributiecentrum van Würth Nederland in ‘s Hertogenbosch. Hier werd de netwerkbijeenkomst van Netherlands Maritime Techology Singapore georganiseerd. Ze hebben naast leuke workshops een rondleiding gekregen door het distributiecentrum, met een kijkje in het transporteren van onderdelen.

Leuk om te weten:
Würth is één van de meest belangrijke handelsondernemingen in onder andere bevestigingsmaterialen in Nederland.

#maritimebyholland
... See MoreSee Less

Vanochtend mocht ik (Danique) meevaren met het Loodswezen om een containerschip vanuit de haven naar de zee te loodsen. Het was een super vette ervaring en wil graag het Loodswezen bedanken voor hun gastvrijheid! ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Super gaaf Daan!! 🤩⚓️

Wow super cool😉 vooral die veiligheidslaarzen staan jou fantastisch

Load more