Leer de Maritieme Sector kennen!

MbH

Landelijk

08.11.2018

Van 10 tot en met 17 november is het weer zo ver, de Maritime Week gaat dan van start! Een leuke manier, met ontzettend veel evenementen, om jong en oud met de sector kennis te laten maken. Wil jij meer weten over de maritieme sector? Dan is deze week jouw kans! Wij hebben voor elke leeftijdscategorie de leukste evenementen op een rij gezet!

Open dag MARIN (alle leeftijden)

Op 10 november opent het maritieme onderzoeksinstituut MARIN weer voor iedereen gratis haar deuren! Er zijn verschillende activiteiten speciaal voor kids. De kleinsten kunnen zelf varen en hun kapiteinsdiploma halen. Ook kunnen kinderen zelf op onderzoek uit met het Speurspel en zo kans maken op leuke prijzen. Bij MARIN nemen ze je mee in een toekomst van autonoom en emissieloos varende schepen, drijvende eilanden en windmolens, zonnecelcentrales en zeewierboerderijen op zee. Het is een spektakel om te zien!

Lees meer

Vaar mee met de FutureLand Ferry en beleef Maasvlakte 2 van dichtbij (alle leeftijden)

De FutureLand Ferry is een belevenis op zich. Ga mee aan boord en laat je meevoeren langs de modernste containerterminals, het toekomstige Offshore Center en de vestiging van offshore funderingenbouwer Sif op Maasvlakte 2. Ervaar zelf hoe kolossaal en indrukwekkend alles is als je er met de FutureLand Ferry langs vaart. Dichterbij het nieuwste havengebied in actie kun je niet komen! Bekijk het evenement op onze website voor de code en ontvang 10% korting op vrijdag 16 november!

Bekijk het evenement

Offshore Experience in het Maritiem Museum Rotterdam (vanaf 8 jaar)

Ga in de ‘Offshore Experience’ mee op een uitdagende zoektocht naar energie op zee. Je waant je aan boord van een platform op zee en tot drie kilometer onder water. Ervaar zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren. En denk mee over de energiewinning van morgen. De wind op zee is altijd hard en de golven metershoog. Durf jij het aan?

Lees meer

Doe-middag Maritieme Academie Harlingen (10-12 jaar)

Op woensdagmiddag organiseert de Maritieme Academie Harlingen een doe-middag voor leerlingen uit groep 7-8 en hun ouders! De kinderen gaan aan de slag met LEGO Mindstorms en mogen varen op een full mission binnenvaartsimulator. Ouders kunnen ondertussen de huisvesting bekijken en meedoen aan de andere activiteiten. Interesse? Aanmelden kan nog!

Aanmelden

Open dag Scheepvaart- en Transport College (aankomende studenten)

Vrijdagavond 16 november en zaterdagmiddag 17 november organiseert het STC een open dag. Interesse in een maritieme studie? Bekijk de mogelijkheden hier! Je kan niet alleen met huidige studenten en docenten spreken, maar ook de praktijkfaciliteiten, opleidingsschepen en simulatoren zijn geopend. Maak er een leuke dag van en bekijk of een maritieme opleiding iets voor jou is!

Meer informatie

Maritime Innovation Experience ‘Bitch, Chips & Ships’ (studenten)

Kom ook naar de Maritime Innovation Experience 2018 in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht en ervaar hoe gaaf de maritieme sector is! Kom meer te weten over digitale innovaties aan boord van schepen en kom in contact met interessante bedrijven om stage te lopen. Iedere tiende student die zich aanmeldt ontvangt een PowerBank!

Aanmelden

Werk jij al in de maritieme sector? Dan is er ook genoeg te doen tijdens de Maritime Week!

Shipathon

De Shipathon vindt plaats op 9 en 10 november. Het is de eerste maritieme hackathon, speciaal voor young professionals en studenten met passie voor de maritieme sector. De deelnemers gaan 18 uur en 52 minuten (dat is één zeemijl) aan de slag met drie vraagstukken met het doel zeevarende schepen slimmer te maken.

Lees meer

Maritime Awards Gala & Young professional Party

Op maandag 12 november is het Maritime Awards Gala 2018 in Taets Art and Event Park in Amsterdam. Bijna 900 maritieme professionals, politici en pers vieren deze avond het innovatieve vermogen van de Nederlandse maritieme sector.

De YMR’s zullen hierbij aanwezig zijn en live verslag uitbrengen via Facebook. Blijf ze volgen, maandag rond 17:00 uur is het zover!

Young Professionals Party

The Young Professionals Party begint met een zeer feestelijke ontvangst samen met alle andere genodigden. De uitreiking van de Maritime Awards met Jort Kelder volg je op grote schermen vanuit de Party-zaal. Daar draait een dj, je geniet van een heerlijk diner en je kunt luisteren naar de gastspreker. Ook oud-YMR Peter Paul van Voorst tot Voorst heeft een rol tijdens het gala! Voor de After Party voeg je je bij de anderen gasten, zodat jullie samen de toekomst kunnen vieren van heel maritiem Nederland!

Lees meer & aanmelden

Maritieme Jongerenambassadeurs

Naast al deze evenementen, zijn de maritieme jongerenambassadeurs de hele week op pad.

Zo gaan ze vrijdag 9 november naar de feestelijke opening van het onderzoekscentrum MARIN. Ook zijn de ambassadeurs uitgenodigd voor het Maritime Awards Gala en zullen zij hier een liveverslag van uitbrengen via Facebook. Blijf ze dus volgen, maandag 12 november rond 17:00 kun je de uitreikingen van het gala volgen!

Woensdag 14 november geven de ambassadeurs een maritieme gastles aan leerlingen van groep 7 & 8. En ook donderdag staat in het teken van leerlingen: tijdens de BeroepenChallenge bij het McPort event (georganiseerd door het Educatie en Informatie Centrum Mainport) kunnen scholieren aan de ambassadeurs en andere maritieme professionals vragen stellen over de maritieme sector.

Zaterdag is de opening van het Skillslab Maritiem bij het STC. Ook hier zijn de maritieme jongerenambassadeurs te vinden.

Wil je ook meer weten over de maritieme sector, stel dan de YMR’s een vraag op Facebook via onderstaande button.

stel onze YMR’s een vraag via facebook

Ga je naar één van de evenementen? Hartstikke leuk! Gebruik #MaritimeWeek en wie weet zien we jouw social post terug!

Facebook

1 day ago

Young Maritime Representative

Vandaag zijn we op het Navingo Career Event waar veel verschillende maritieme bedrijven te bezoeken zijn en je de sector kunt beleven. Jullie zijn allemaal van harte welkom om ook naar de beurs te komen! Tot zo! ... See MoreSee Less

Ben jij geïnteresseerd in een maritieme baan en wil je meer weten over de bedrijven die jou een baan kunnen aanbieden? Kom dan donderdag 23 mei naar het Navingo Career Event in de @RDM Onderzeebootloods! Wij geven daar verschillende rondleidingen.
Via deze link vind je info over het event: www.navingocareerevent.com/nl/presentatie-young-maritime-representatives

Ook kan je ons natuurlijk aanspreken als je een nieuwe YMR wilt worden!
Kijk hier voor meer info over YMR zijn: maritimebyholland.nl/aanmelden/
... See MoreSee Less

''Mijn passie ligt bij het vertellen en fotograferen van de maritieme wereld''. 📸 Dat was voor Peter Paul van Voorst dé reden om maritieme jongerenambassadeur te worden.

Het is een perfecte manier om maritieme bedrijven te leren kennen en jouw enthousiasme op jongeren over te brengen. Meer weten? Kijk op: bit.ly/aanmeldenYMR
... See MoreSee Less

Mijn passie ligt bij het vertellen en fotograferen van de maritieme wereld. 📸 Dat was voor Peter Paul van Voorst dé reden om maritieme jongerenambassadeur te worden. 

Het is een perfecte manier om maritieme bedrijven te leren kennen en jouw enthousiasme op jongeren over te brengen. Meer weten? Kijk op: http://bit.ly/aanmeldenYMR

 

Comment on Facebook

Huub Steeghs

Load more