HBO Marof in Vlissingen opent nieuw simulatorencentrum

MbH

Vlissingen

12.10.2017

Op dinsdag 5 oktober was de feestelijke opening van het nieuwe simulatorcentrum van HZ University of Applied Sciences. Met dit gloednieuwe centrum worden studenten van de opleiding Maritiem Officier klaargestoomd voor een toekomst op zee. Er is onder meer een scheepsbrug en –machinekamer ingericht. Dankzij deze simulatoren kunnen vaardigheden onder diverse omstandigheden worden geoefend, zodat toekomstige maritiem officieren optimaal worden voorbereid op het werk aan boord van een schip.

 

In het simulatorencentrum kunnen studenten ook ervaring opdoen met de verschillende rollen aan boord. Dit bevordert het inzicht in teamwork en het omgevingsbewustzijn. Zo kan er bijvoorbeeld een calamiteitentraining worden gesimuleerd en kan er aan de hand van Vlissingenpraktijkvoorbeelden gewerkt worden aan de ontwikkeling van de benodigde nautische en technische competenties. “We zijn erg blij met deze simulatoren, omdat we onze studenten nu naast de ‘standaardmodellen’ ook complexere modellen en technieken kunnen aanbieden in een zeer realistische omgeving. Denk hierbij aan technieken als dual-fuel, diesel-elektrisch en dynamic positioning. Op deze manier kunnen we onze studenten nog beter op hun toekomstige carrière voorbereiden”, aldus Peter Harts, opleidingscoördinator Maritiem Officier aan de HZ.

Omlijst door lezingen over simulatie door CSmart, het Loodswezen en Wärtsilä werd het simulatorcentrum  door door John Dane (CvB HZ) en Fred Kuipers (voorzitter loodswezen Scheldemond) in gebruik genomen.

Evenementen
September 2018
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Evenementen Experiences Maritime Week Open dagen