Conceptueel ontwerp nieuw opleidingsschip STC onthuld door Rotterdamse wethouder

MbH

Rotterdam

17.12.2018

ROTTERDAM – Na ruim 50 jaar trouwe dienst, waarvan zo’n 18 jaar als opleidingsschip van STC Group, zijn de binnenvaartschepen Prinses Christina en Prinses Beatrix toe aan vervanging. Het conceptuele ontwerp van het nieuw te bouwen opleidingsschip is deze week onthuld door de Rotterdamse wethouder Kasmi. Leerlingen, studenten, bemanningsleden en docenten van STC Group zijn nauw betrokken geweest bij het bedenken van de naam, het vaststellen van het programma van eisen en de ontwerpfase. Het eerste schip (hotelschip) zal in het voorjaar van 2021 in gebruik worden genomen. Naast dit hotelschip, dat de naam Ab Initio zal krijgen, worden in een latere fase ook een duwboot en een duwbak aan de vloot toegevoegd.

 

De afgelopen maanden heeft een groep van betrokkenen, geïnspireerd en begeleid door bedrijven, zich gebogen over het conceptuele ontwerp van het hotelschip. Daarbij hebben zij rekening gehouden met eisen rondom duurzaamheid, herkenbaarheid, operationele kosten, toekomstbestendigheid en financiële haalbaarheid. Dit programma van eisen is eerder opgesteld door hbo-studenten van Rotterdam Mainport Institute en bemanningsleden van de huidige schepen.

Unieke ervaring

Astrid Kee, lid CvB STC Group en verantwoordelijk voor het bouwproject: “Het van dichtbij meemaken van dit ontwerpproces is een unieke ervaring voor iedereen en ook heel leerzaam. Vanzelfsprekend en met veel plezier hebben we leerlingen, studenten, bemanningsleden en andere collega’s actief betrokken bij het ontwerpproces. We zijn enorm trots op het conceptuele ontwerp dat er nu ligt en kijken uit naar de volgende fase. De samenwerking met het bedrijfsleven gedurende dit proces was niet alleen leerzaam voor iedereen, maar heeft ook geleid tot een spannend, onderscheidend en duurzaam concept.”

Facebook

24 hours ago

Young Maritime Representative

Vandaag zijn we op het Navingo Career Event waar veel verschillende maritieme bedrijven te bezoeken zijn en je de sector kunt beleven. Jullie zijn allemaal van harte welkom om ook naar de beurs te komen! Tot zo! ... See MoreSee Less

Ben jij geïnteresseerd in een maritieme baan en wil je meer weten over de bedrijven die jou een baan kunnen aanbieden? Kom dan donderdag 23 mei naar het Navingo Career Event in de @RDM Onderzeebootloods! Wij geven daar verschillende rondleidingen.
Via deze link vind je info over het event: www.navingocareerevent.com/nl/presentatie-young-maritime-representatives

Ook kan je ons natuurlijk aanspreken als je een nieuwe YMR wilt worden!
Kijk hier voor meer info over YMR zijn: maritimebyholland.nl/aanmelden/
... See MoreSee Less

''Mijn passie ligt bij het vertellen en fotograferen van de maritieme wereld''. 📸 Dat was voor Peter Paul van Voorst dé reden om maritieme jongerenambassadeur te worden.

Het is een perfecte manier om maritieme bedrijven te leren kennen en jouw enthousiasme op jongeren over te brengen. Meer weten? Kijk op: bit.ly/aanmeldenYMR
... See MoreSee Less

Mijn passie ligt bij het vertellen en fotograferen van de maritieme wereld. 📸 Dat was voor Peter Paul van Voorst dé reden om maritieme jongerenambassadeur te worden. 

Het is een perfecte manier om maritieme bedrijven te leren kennen en jouw enthousiasme op jongeren over te brengen. Meer weten? Kijk op: http://bit.ly/aanmeldenYMR

 

Comment on Facebook

Huub Steeghs

Load more