Wereldhavendagen | Port stories 2020

Online

Evenementen

Begindatum: 04.09.2020
Einddatum: 05.09.2020

In 2020 organiseert de Wereldhavendagen onder de naam ‘Port Stories 2020′ een aantal online elementen evenals een fysiek programma voor scholen en een foto-expositie in de stad. Wij brengen dit jaar de haven naar de mensen toe. Op vrijdag 4 september start het educatieprogramma ‘De haven komt naar je toe!’. Op zaterdag 5 september is het Digital Port Day!   

 

Digital Port Day 5 september 

Tijdens de Digital Port Day op zaterdag 5 september is er volop aandacht voor de Rotterdamse haven. Via de website en de social media van de Wereldhavendagen en bij diverse mediapartners krijg je middels foto’s, video’s en vlogs een blik in het verleden, heden en de toekomst van de Wereldhavendagen en de Rotterdamse haven. Een greep van wat er zoal te zien gaat zijn: hoogtepunten van de nautische demonstraties en avondshows van vorige edities, interviews met deelnemers, vlogs van bijzondere (scheeps) bezoeken en beeldmateriaal van de ‘Vrienden van de Wereldhavendagen’. Ook zijn er diverse winacties waar je aan kunt deelnemen.
 

Foto-expositie bij het Maritiem Museum

Ook in de stad zal de Wereldhavendagen zichtbaar zijn. Van dinsdag 1 tot en met vrijdag 11 september is er aan de buitengevel van het Maritiem Museum een foto-expositie te zien met de mooiste beelden van 42 edities Wereldhavendagen – ‘In beeld’ bij het Maritiem Museum. Via QR-codes kunnen bij een aantal foto’s video’s worden geactiveerd op je mobiel en augmented reality zal er voor zorgen dat de expositie nog meer tot leven komt.  Met dank aan het Maritiem Museum die de buitengevel hiervoor beschikbaar stelt. 

Educatieprogramma

Nu scholieren niet naar de Wereldhavendagen kunnen komen, brengen wij de haven naar de scholen toe! We verzorgen gastlessen en havenbelevingen en bieden lespakketten aan. Het startmoment van dit educatieprogramma ‘De haven komt naar je toe!’, is op vrijdag 4 september. Maar ook de week erna willen we de scholieren de mogelijkheid bieden om op deze manier kennis te maken met de haven. Dit programma is gericht op het primair- en voortgezet onderwijs.

Port Stories Live

Samen met onderwijspartner Hogeschool Inholland Rotterdam wordt een programma door hbo-studenten ontwikkeld waarbij ze op 4 en 5 september radio gaan maken. Er is volop aandacht voor de Rotterdamse haven op het eigen radiokanaal – Port Stories Live!  Houd de website en social media in de gaten. Op een later moment wordt meer bekend gemaakt over de programmering en samenwerkingen.

Evenementen
September 2020
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Evenementen Experiences Maritime Week Open dagen

Facebook

Used for the like, share, comment, and reaction icons

3 days ago

Young Maritime Representative

Wil jij dit schooljaar ook maritieme jongerenambassadeur worden?
Meld je aan via maritimebyholland.nl/aanmelden/
... See MoreSee Less

Wil jij dit schooljaar ook maritieme jongerenambassadeur worden?
Meld je aan via https://maritimebyholland.nl/aanmelden/

2 weeks ago

Young Maritime Representative

Voor ons is het alweer een jaar geleden dat wij tijdens de Wereldhavendagen 2019 bekend werden gemaakt als de nieuwe young maritime representatives. Wij zijn nog vol op aan het genieten van onze tijd als jongeren ambassadeurs!! Lijkt het jou nou ook super leuk jongeren enthousiast te maken voor de maritieme sector en zelf super vette ervaringen op te doen? Meld je dan aan via maritimebyholland.nl/aanmelden-ymr-2020-2021/. ... See MoreSee Less

Voor ons is het alweer een jaar geleden dat wij tijdens de Wereldhavendagen 2019 bekend werden gemaakt als de nieuwe young maritime representatives. Wij zijn nog vol op aan het genieten van onze tijd als jongeren ambassadeurs!!  Lijkt het jou nou ook super leuk jongeren enthousiast te maken voor de maritieme sector en zelf super vette ervaringen op te doen? Meld je dan aan via https://maritimebyholland.nl/aanmelden-ymr-2020-2021/.

Ik (Jesper) ben sinds afgelopen dinsdag aan boord van de MV Fairmaster van Jumbo als stagiaire. Ik heb hier heel lang naar uitgekeken omdat ik dan eindelijk de lessen van school kan gaan toepassen in de praktijk. Eindelijk kan ik gaan beleven hoe het leven op zee eraan toe gaat en hoe het is om zware lading te laden, vervoeren en te lossen. Door Covid-19 is alles net wat anders dan normaal maar alle voorzorgsmaatregelen worden getroffen die nodig zijn, zoals vooraf laten testen. Ondanks dat ga ik met heel veel plezier beginnen aan deze periode van 5 maanden!! ... See MoreSee Less

Ik (Jesper) ben sinds afgelopen dinsdag aan boord van de MV Fairmaster van Jumbo als stagiaire. Ik heb hier heel lang naar uitgekeken omdat ik dan eindelijk de lessen van school kan gaan toepassen in de praktijk. Eindelijk kan ik gaan beleven hoe het leven op zee eraan toe gaat en hoe het is om zware lading te laden, vervoeren en te lossen. Door Covid-19 is alles net wat anders dan normaal maar alle voorzorgsmaatregelen worden getroffen die nodig zijn, zoals vooraf laten testen. Ondanks dat ga ik met heel veel plezier beginnen aan deze periode van 5 maanden!!Image attachment

Comment on Facebook 520378391379629_3330415033709270

Een goede raad: niet alleen uitvoeren wat opgedragen zal worden, ook tijd nemen om te snuffelen in alle manuals ook al is dat maar een uurtje per dag ; over 5 maanden weet je dan weliswaar niet alles maar weet je wel waar je het kunt opzoeken indien nodig.

Succes

De Wereldhavendagen gaan dit jaar helaas niet door zoals we normaal gesproken gewend zijn, maar toch wil je het dit jaar niet missen! Op 5 september is het Digital Port Day en is er volop aandacht voor het verleden, heden en de toekomst van de Rotterdamse haven. Dit kun je volgen door de social media kanalen van de Wereldhavendagen goed in de gaten te houden!
Ook brengen ze de haven naar de scholen toe, vanaf 4 september. Door gastlessen, havenbelevingen en lespakketten. Super leuk! Hoe ga jij de Wereldhavendagen dit jaar beleven? Lees hier meer: wereldhavendagen.nl/
Wereldhavendagen Rotterdam
... See MoreSee Less

De Wereldhavendagen gaan dit jaar helaas niet door zoals we normaal gesproken gewend zijn, maar toch wil je het dit jaar niet missen! Op 5 september is het Digital Port Day en is er volop aandacht voor het verleden, heden en de toekomst van de Rotterdamse haven. Dit kun je volgen door de social media kanalen van de Wereldhavendagen goed in de gaten te houden!
Ook brengen ze de haven naar de scholen toe, vanaf 4 september. Door gastlessen, havenbelevingen en lespakketten. Super leuk! Hoe ga jij de Wereldhavendagen dit jaar beleven? Lees hier meer: https://wereldhavendagen.nl/
Wereldhavendagen Rotterdam

Ga jij of ken je iemand die komend jaar zijn profielwerkstuk gaat maken met een maritiem onderwerp? Geef je dan op voor de Maritime & Mainport Profielwedstrijd. Ga daarvoor naar www.profielwerkstukkenwedstrijd.nl voor meer informatie hoe je mee kan doen en schrijf jezelf in! ... See MoreSee Less

Load more