Open dag MARIN

Wageningen

Maritime Week

Datum: 29.10.2016 | 09:30 - 17:00

MARIN

Dit jaar opent MARIN opnieuw haar deuren voor het publiek. Op zaterdag 29 oktober 2016 van 09.30 tot 17.00 uur staan meer dan 200 MARIN-medewerkers klaar om u kennis te laten maken met de test- en meetwereld van de scheepvaart.

 

Deze dag zijn alle testfaciliteiten geopend en worden er doorlopend interactieve demonstraties gegeven. Net als voorgaande jaren kunt u via een vaste route alle faciliteiten en demonstraties van ons instituut bezoeken. De faciliteiten in Ede zijn deze dag niet geopend, wel zullen de diverse werkzaamheden in Wageningen te zien zijn.

Op deze dag kunt u meerijden op een sleepwagen en zo een werkelijke modeltest ervaren. Onderweg ziet u hoe scheepsmodellen en scheepsschroeven gemaakt worden en ontdekt u wat bijvoorbeeld cavitatie is. Bij het Nautisch Centrum kunt u op een scheepsbrugsimulator ‘meevaren’ of in de verkeerssimulator uitleg krijgen over verkeersbegeleiding op het water. Kortom, een boeiende tocht door de test- en meetwereld van de scheepvaart!

Aan deze open dag zijn geen kosten verbonden. Tegen betaling zijn hapjes en drankjes te verkrijgen. Voor kinderen is er bij MARIN een interessante puzzeltocht met leuke prijzen, en natuurlijk kunnen kinderen bij de verschillende demonstraties zelf in actie komen.
MARIN is beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Met het oog op de verwachte drukte is het raadzaam geen kinderwagens mee te nemen; buggy’s zijn geen probleem.

Datum en Locatie

Datum: zaterdag 29 oktober, 09.30 – 17.00 uur.
Locatie: Haagsteeg 2, 6708 PM Wageningen

Meer informatie

De open dag van MARIN vindt plaats tijdens de Maritime Week die van 29 oktober tot en met zaterdag 5 november wordt gehouden. De maritieme sector staat onder het thema Ervaar de toekomst een week lang in het teken van kennisdeling, zelf bleven én ervaren welke opleidings- en carrièremogelijkheden de maritieme sector te bieden heeft.

‘De Maritime Week is ook te volgen op social media, deel jouw foto’s en berichten met #MW2016’