Nieuw carrière-evenement MATCH tijdens jongerendag van de Wereldhavendagen 2019

Rotterdam

Evenementen

Datum: 06.09.2019 | 10:00 - 17:00

Vrijdag 6 september 2019 is de eerste dag van de Wereldhavendagen en deze staat traditioneel in het teken van jongeren, carrière en instroom. Voor het eerst vindt dit jaar een groot deel van de activiteiten op die dag gecentraliseerd plaats, in de vorm van MATCH. Bij dit nieuwe carrière-evenement in LantarenVenster kunnen mbo-, hbo- en wo-studenten en young professionals de mogelijkheden van een carrière in de haven ontdekken.

MATCH vindt plaats in LantarenVenster op de Wilhelminapier en start op vrijdag 6 september direct na de centrale opening van de Wereldhavendagen om 10:00 uur. Het carrière-evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Randstad Uitzendbureau en Rabobank Rotterdam, die ook beide een workshop verzorgen.

Programma

In de centrale foyer van LantarenVenster vindt een arbeidsmarkt plaats, waar mbo-, hbo- en wo-studenten en young professionals zich bij zo’n 25 bedrijven kunnen laten voorlichten over carrièremogelijkheden in de haven.

Ook staan er diverse kennissessies en seminars op het programma, die plaatsvinden in de zalen van LantarenVenster. Onder andere Applus+ RTD, DACHSER, Gemeente Rotterdam, de Koninklijke Marine, Nederland Maritiem Land, Neste Netherlands B.V., Sif Netherlands B.V. en Van Oord buigen zich met de bezoekers over diverse vraagstukken uit de haven.
Ook kunnen bezoekers terecht bij Heroes of Innovation – Douane editie, een moderne talkshow gecombineerd met een collegetour. Host Léon Kranenburg zal op geheel eigen wijze samen met het publiek de Douane het hemd van het lijf vragen. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door RDM Centre of Expertise- Hogeschool Rotterdam.

 

MariTeam

Het thema van de Wereldhavendagen is ‘MariTeam’, waarmee de organisatie de schijnwerper wil zetten op het fantastische staaltje teamwork van alle bedrijven en mensen die dagelijks keihard werken aan het succes van de Rotterdamse haven. Geheel in dit thema biedt Match de deelnemende bedrijven, organisaties en opleidingen de kans om jongeren enthousiast te maken om ook onderdeel te worden van de hechte teams in de haven.
“Er zijn elke dag zo’n 180.000 teamspelers aan het werk in de Rotterdamse haven”, zegt Sabine Bruijnincx, directeur van de Wereldhavendagen. “Door de constante groei van de bedrijvigheid en aanleg van Maasvlakte 2 is er altijd vraag naar nieuwe mensen. We verwachten dat er tot 2030 ruim tienduizend nieuwe banen bijkomen. Op Match kunnen studenten en young professionals kennismaken met de bedrijven en de kansen die de haven te bieden heeft.”
De banenmarkt in de foyer van LantarenVenster is vrij toegankelijk voor iedereen. Voor het programma in de zalen is de capaciteit beperkt en is het nodig dat geïnteresseerden zich aanmelden. Kijk voor het gehele programma en inschrijvingen op www.wereldhavendagen.nl/match/.
 

Over de Wereldhavendagen

De Wereldhavendagen in Rotterdam is het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. De 42e editie vindt plaats op 6, 7 en 8 september 2019 in het gebied rond de Erasmusbrug. De bezoekers kunnen via tal van activiteiten op de kade, demonstraties op het water en excursies die dieper de haven in gaan, kennismaken met alle teamspelers die de Rotterdamse haven rijk is. Daarnaast is er een uitgebreid cultureel programma in de stad. In 2018 trok het evenement ongeveer 380.000 bezoekers.
Evenementen
Juni 2020
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Evenementen Experiences Maritime Week Open dagen

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

This message is only visible to admins:
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException
Click here to Troubleshoot.

Klaar met jouw schoolwerk en even toe aan een nieuwe uitdaging? Dan kun je samen met Danique bootjes vouwen. En wil jij leren hoe je echte boten maakt? Bekijk dan in de opleidingsgids met welke studie je dit leert! ... See MoreSee Less

Wil jij graag de opleiding Maritiem Officier volgen maar wil je nog wat meer informatie over de studie? Meld je dan nu aan voor de online Open Dag van HZ University of Applied Sciences op vrijdag 24 april!🚢

m.facebook.com/story.php?story_fbid=2844542672320415&id=225919934182715
... See MoreSee Less

Wil jij graag de opleiding Maritiem Officier volgen maar wil je nog wat meer informatie over de studie? Meld je dan nu aan voor de online Open Dag van HZ University of Applied Sciences op vrijdag 24 april!🚢

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2844542672320415&id=225919934182715Image attachmentImage attachment

2 months ago

Young Maritime Representative

Danique pakte vanavond de pont van Rozenburg naar Maassluis. Zoals te zien gaat het werk in de maritieme sector gewoon door. De pont vaart nog en de grote containerschepen varen nog steeds de haven van Rotterdam in! ⚓️💙
#anderhalvemeterafstand #maritimebyholland @ Veerdienst Maassluis-Rozenburg
... See MoreSee Less

Danique pakte vanavond de pont van Rozenburg naar Maassluis. Zoals te zien gaat het werk in de maritieme sector gewoon door. De pont vaart nog en de grote containerschepen varen nog steeds de haven van Rotterdam in! ⚓️💙
#anderhalvemeterafstand #maritimebyholland  @ Veerdienst Maassluis-RozenburgImage attachment

De Rotterdamse haven laat in deze tijden van zich horen!! ⚓️💙

youtu.be/_iUHduWciy0
... See MoreSee Less

Video image

Comment on Facebook

Ben je benieuwd waarom een schip in zoet water dieper ligt dan in zeewater? Kijk dan dit filmpje en probeer het zelf ook thuis!🚢 ... See MoreSee Less