Maritime Week : Shipathon; dé maritieme hackathon voor vernieuwers in de zeescheepvaart en scheepsbouw

Amsterdam

Maritime Week

Begindatum: 09.11.2018
Einddatum: 10.11.2018

De Maritime Week is een jaarlijks terugkerend evenement, waarin alle facetten van de maritieme sector in de schijnwerpers worden gezet. De Maritime Week staat in het teken van kennisdeling én ervaren welke opleidings- en carrièremogelijkheden de sector te bieden heeft. De Maritime Week vind dit jaar plaats van 10 november t/m 17 november.

Om young professionals uit de maritieme sector op een andere manier te laten werken aan de uitdagingen waar maritieme werkgevers voor staan, organiseert NMT, in samenwerking met de KVNR en met expertise van de Hackathon Factory, op vrijdag 9 en zaterdag 10 november 2018 de Shipathon. Dit is dé hackathon voor vernieuwers in de zeescheepvaart en scheepsbouw. Het thema is ‘Shake the ship’.

Wat is een hackathon?

Voor wie nog nooit van een ‘hackathon’ heeft gehoord, kan het misschien wat duister klinken, maar dat is het zeker niet. De Hackathon is oorspronkelijk een fenomeen uit de Amerikaanse IT-wereld en de eerste vond plaats in 1999. Bijna 20 jaar later is het nut van een Hackathon bij een brede doelgroep bekend: Het is een, vaak meerdaagse,  bijeenkomst waar in korte tijd een specifiek vraagstuk wordt aangepakt. Een uit de hand gelopen brainstormsessie, een ontdekkingstocht of een innovatiesprint. Een ontmoeting van deelnemers van verschillende achtergrond en disciplines, die in beperkte tijd samen werken, om tot oplossingen te komen voor uiteenlopende problemen.

Wil jouw bedrijf:

  • De naamsbekendheid als innovatieve werkgever vergroten?
  • Young professionals uit jouw bedrijf een bijzondere ervaring en ontwikkelingsmogelijkheid bieden door samen met anderen te werken aan een uitdagende case?
  • In contact komen met 120 young professionals met een passie voor de maritieme sector?
Dan is deelname aan de Shipathon wellicht interessant.

 

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE EN DE SPONSORMOGELIJKHEDEN