Maritime Week: Maritime Innovation Experience 2018 ‘Bits, Chips & Ships’

Dordrecht

Maritime Week

Datum: 15.11.2018

De Maritime Week is een jaarlijks terugkerend evenement, waarin alle facetten van de maritieme sector in de schijnwerpers worden gezet. De Maritime Week staat in het teken van kennisdeling én ervaren welke opleidings- en carrièremogelijkheden de sector te bieden heeft. De Maritime Week vind dit jaar plaats van 10 november t/m 17 november.

Op 15 november a.s. vindt de Maritime Innovation Experience (MIE) plaats in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Wil jouw bedrijf:

  • de nieuwste maritieme en digitale innovaties tonen aan technische studenten?
  • contact leggen met circa 200 mbo/hbo studenten uit de regio Zuid-Holland?
  • in contact komen met onderwijsinstellingen om een basis te leggen voor samenwerking in onderwijsprojecten?

Dan is deelname echt iets voor jouw bedrijf!

Achtergrond

De MIE is voor jongeren die een technische mbo of hbo opleiding volgen in Zuid-Holland hét event om, buiten de muren van het klaslokaal, op een informele manier in aanraking te komen met maritieme innovaties. Het geeft hen nieuwe ideeën over wat mogelijk is; op technisch vlak, maar ook over de inhoud van een baan, na het behalen van een diploma.

Thema

Dit is alweer de zevende editie van de MIE. Ook de MIE blijft vernieuwen, daarom is deze editie gekozen voor een thema: Bits, Chips & Ships! De impact van digitalisering op de scheepsbouw en scheepvaart is enorm. We kunnen, dankzij nieuwe technologieën zoals robotica en Internet of Things, schepen al veel slimmer ontwerpen, bouwen, onderhouden en ermee varen. Tijdens de MIE worden innovaties getoond die de maritieme sector een stuk slimmer maken. Denk hierbij aan innovaties als slimme sensoriek voor onderhoud, ontwikkeling van  onbemande schepen (drones / UAV’s), inzet van virtual en augmented reality, robotica voor productie.

Deelname

Dit jaar vindt de MIE plaats op donderdag 15 november 2018 in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht.

Deelname is mogelijk middels:

  • Deelname aan de Innovatievloer. Hier kan jouw bedrijf de laatste innovatie uitlichten, door middel van een praktische demo / productpresentatie. Kun jij studenten meenemen in jouw belevingswereld?
  • Het geven van een praktische ‘Handen-uit-de-mouwen’ Workshop van circa 20 tot 30 min. waarin je een kleine groep van max. 12 studenten aan het werk zet met een opdracht die aansluit bij het thema ‘Bits, Chips & Ships!’.

Daarnaast is het mogelijk om beschikbare stageplaatsen/afstudeerplekken te communiceren via een ‘vacature-wand’.

Kosten voor deelname bedragen €375,- excl. BTW per organisatie.

We kunnen deze kosten zo laag houden, dankzij de samenwerking met het Maritiem TechPlatform, het RDM Centre of Expertise en het regionale samenwerkingsverband Maritime Delta.

Programma (voorlopig)

08.30 – 09.30 Registratie studenten
09.30 – 10.30 Key-note speaker & openingshandeling
10.30 – 12.45 Innovatievloer + verschillende workshops
12.45 – 13.30 Gezamenlijke lunch
13.30 Einde programma

Deelname studenten

De werving naar studenten is gericht op technische mbo en hbo studenten van het Da Vinci College, Scheepsbouw & Transport College, Hogeschool Rotterdam en Rotterdam Mainport Institute. Deze studenten volgen een technische opleiding met doorstroommogelijkheden naar de scheepsbouw en/of maritieme maakbedrijven. Denk aan opleidingen als: middenkader engineering, werktuigbouw, maritieme techniek, mechatronica, scheeps- en jachtbouw, elektrotechniek.

De ervaring leert dat ongeveer 75% van de aanwezige studenten een mbo-opleiding of Associate Degree-opleiding volgen. Van de aanwezige studenten bevinden de meeste studenten zich nog niet in de afstudeerfase.

Eerder deelgenomen?

Als je eerder hebt deelgenomen aan de MIE, dan informeren we je graag over een paar veranderingen. Ten opzichte van de vorige editie(s):

  • Is er meer focus op maritieme innovatie, in zowel het programma als op de innovatievloer (voorheen centrale markt).
  • Ontvangen nu ook alle deelnemende studenten koffie, thee en een lunch. Hierdoor is de deelnameprijs voor bedrijven iets verhoogd.
  • Ontvangen de studenten een handzame flyer in plaats van een programmaboekje.

Meer informatie & aanmelden

Klik hier om direct aan te melden. Neem voor meer informatie contact op met Sanne de Vleeschhouwer, Innovation Manager bij Netherlands Maritime Technology via T 088 44 51 032 of vleeschhouwer@maritimetechnology.nl.

Evenementen
Juli 2019
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Evenementen Experiences Maritime Week Open dagen

Facebook

Marijn ging mee met de Tall Ships Races 2019. Een bijzondere race in Noorwegen en Denemarken met deze grote zeilschepen. ⛵️ Hij eindigde met zijn schip als eerste! 🏆🎉

#tsrf19 #tsrb19 #tsr2019
... See MoreSee Less

2 weeks ago

Young Maritime Representative

... See MoreSee Less

2 weeks ago

Young Maritime Representative

... See MoreSee Less

Zie jij jezelf al staan op het Maritime Awards Gala? Naast de minister op een sleepboot? ⚓️ Of film jij een helikopter van de Koninklijke Marine? 🚁
Dit weekend is je LAATSTE KANS! Je hebt nog tot 9 juni om aan te melden als maritieme jongerenambassadeur 2019/2020.

Geef je snel op: bit.ly/YMR19-20
... See MoreSee Less

Zie jij jezelf al staan op het Maritime Awards Gala? Naast de minister op een sleepboot? ⚓️ Of film jij een helikopter van de Koninklijke Marine? 🚁 
Dit weekend is je LAATSTE KANS! Je hebt nog tot 9 juni om aan te melden als maritieme jongerenambassadeur 2019/2020. 

Geef je snel op: http://bit.ly/YMR19-20Image attachmentImage attachment

2 months ago

Young Maritime Representative

Vandaag zijn we op het Navingo Career Event waar veel verschillende maritieme bedrijven te bezoeken zijn en je de sector kunt beleven. Jullie zijn allemaal van harte welkom om ook naar de beurs te komen! Tot zo! ... See MoreSee Less

Load more