Maritime Week : Maritieme gastles en bootjes bouwen

Capelle aan den Ijssel

Maritime Week

Datum: 14.11.2018 | 10:30 - 13:30

De Maritime Week is een jaarlijks terugkerend evenement, waarin alle facetten van de maritieme sector in de schijnwerpers worden gezet. De Maritime Week staat in het teken van kennisdeling én ervaren welke opleidings- en carrièremogelijkheden de sector te bieden heeft. De Maritime Week vind dit jaar plaats van 10 november t/m 17 november.

Op Woensdag 14 november, tijdens de Maritime Week, organiseert Nederland Maritiem Land (NML) een gastles op basisschool de Pieterbas in Capelle aan den Ijssel. De gastles zal gegeven worden door onze eigen jongerenambassadeurs (YMR’s).

 

De YMR’s zullen aan de hand van de kennis en ervaring die ze tot nu toe al hebben in de maritieme sector vertellen hoe leuk het is om in de maritieme sector te leren en te werken. Aan de hand van de vele gave video’s, filmpjes en vlogs zullen zij aan groep 7 en 8 van basisschool de Pieterbas laten zien wat de maritieme sector is en wat voor beroepen je allemaal kan kiezen.

Aansluitend hieraan zullen de leerlingen bootjes gaan bouwen. Aan de hand van een korte introductie krijgen de leerlingen een klein uur de tijd om hun eigen bootje te bouwen. Tijdens het bootjes bouwen kunnen de leerlingen vragen stellen aan onze jongerenambassadeurs om zo meer te weten te komen over de maritieme sector. De bootjes die de leerlingen gebouwd hebben mogen ze natuurlijk mee naar huis nemen.

Aan het eind van de dag hopen wij natuurlijk zo veel mogelijk leerlingen van basisschool de Pieterbas enthousiast te hebben gemaakt voor een opleiding en baan binnen de maritieme wereld!